Gigabyte představuje Mini PC Brix s AMD Ryzen 5000U
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Gigabyte představuje Mini PC Brix s AMD Ryzen 5000U

Gigabyte představuje Mini PC Brix s AMD Ryzen 5000U

David Jiránek

David Jiránek

3. 6. 2021 14:20

Trh s mini PC patřil převážně Intelu s modely NUC. Poslední generace Ryzenů od AMD ale daly výrobcům pádný důvod k vytvoření varianty s čipy ze stáje rudého týmu. Gigabyte nyní aktualizuje svoji řadu Brix Mini-PC o nové modely s procesory Ryzen série 5000U.

Reklama

Brix Mini se řadí do kategorie mini PC svými malými rozměry. Konkrétně má 44 × 134 × 139 mm. I v tomto miniaturním těle nabídne až 2,048 TFLOPS výpočetního výkonu. Zejména díky kombinaci Ryzenu série 5000U a integrovanému grafickému čipu Vega. Procesor s architekturou Zen 3 je vyráběn 7 nm výrobní technologií. Gigabyte slibuje 14% nárůst vícejádrového výpočetního výkonu a 16% nárůst jednojádrového výkonu v porovnání s předchozí generací. Zároveň by vnitřnosti od AMD měly být ve 3DMarku 1,23× rychlejší ve srovnání s 11. generací Intel čipů, případně 1,8× výkonnější v benchmarku Cinebench R20. Celkový výkon by se měl dostat až na 2,048 TFLOPS.

Gigabyte představuje Mini PC Brix s AMD Ryzen 5000U
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř dále nalezneme DDR4 paměti s frekvencí až 3200 Mhz, 2,5Gb ethernet a Wi-Fi 6E. Brix bude dostupný ve tenké a větší variantě, která nabídne dodatečný 2,5palcový slot na SSD.

Výrobce k zařízení nabídne dva rozšiřující balíčky. První přidá druhý LAN port a RS232 konektor. Druhý balíček dodá dvojici M.2 2280 portů a navýší tak možnost osazení pamětí až na tři SSD. Jak je již zvykem, tomuto mini PC nechybí VESA bracket pro namontování například na záď monitoru.

Díky dvojici HDMI, jednomu USB-C s podporou Display Portu a dalšímu mini Display Portu lze připojit současně až čtveřici 4K monitorů. Integrovaná Vega grafika by dle Gigabytu měla vše zvládnout i díky 24% zvýšení výkonu oproti minulé generaci.

Nový Brix bude také nejtišší ze všech dosud uvedených modelů. Vděčit za to může novému chlazení v kombinaci s odladěným firmwarem. Dostupnost je plánovaná na třetí kvartál letošního roku. Ceny ani přesné specifikace zatím neznáme.

Přenosné počítače značky Gigabyte můžete zakoupit na webu CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama