Huawei Watch 3 mají Harmony OS, podporu eSIM a teplotní senzor
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Huawei Watch 3 mají Harmony OS, podporu eSIM a teplotní senzor

Huawei Watch 3 mají Harmony OS, podporu eSIM a teplotní senzor

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 6. 2021 22:37

Vlastní operační systém zvaný Harmony OS dnes představila společnost Huawei. Jde o konkurenci pro mobilní platformu Android od Googlu. Mezi prvními produkty s novým softwarem je dvojice hodinek Watch 3 a Watch 3 Pro.

Reklama

Nové hodinky čínského gigantu mají kulatý AMOLED displej s úhlopříčkou 1,43 palce a rozlišením 466 × 466 pixelů. Jemnost je pěkných 326 ppi a jas až 1000 nitů. Výkon hodinkám propůjčuje zbrusu nový čipset Hi6262, kterému sekundují 2 GB operační paměti a 16GB úložiště. 

Podporována je funkce eSIM, LTE, Wi-Fi a GPS. Model Watch 3 Pro by díky dvoupásmové GPS měl nabízet přesnější a stabilnější určení polohy. Obě provedení hodinek jsou jinak odolné vůči vodě až do 5 ATM.

Na pravém boku mají hodinky dvě tlačítka – spodní slouží pro vstup do nabídky, vrchní korunka pak poskytuje haptickou zpětnou vazbu v reakci na dotek uživatele. Pomocí hodinek lze telefonovat a na jejich displeji se promítají různé informace z prostředí operačního systému telefonu. 

Huawei Watch 3
i Zdroj: PCTuning.cz
Huawei Watch 3

Huawei Watch 3 a Watch 3 Pro nabízejí až 100 sportovních režimů včetně 17 profesionálních a vůbec poprvé do řady chytrých hodinek Huawei přinášejí teplotní snímač pro měření tělesné teploty. Umí také sledovat hodnotu glykémie v krvi, byť tato funkce bude zpočátku dostupná jen v Číně. Mezi další vychytávky patří možnost pořizovat na dálku fotografie a videa pomocí připojeného telefonu, nebo ovládat domácí elektroniku.

Huawei Watch 3 Pro vydrží na jedno nabití až 5 dní (ve smart režimu) a 21 dní v režimu extrémně dlouhé výdrže. Základní Watch 3 výdrží 3 dny v chytrém režimu a 14 dní v režimu extrémně dlouhé výdrže baterie.

Společnost Huawei začne své chytré hodinky prodávat v červenci. České ceny dosud nebyly stanoveny.

Produkty společnosti Huawei najdete u prodejce CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama