Microsoft Surface Duo 2 by mohl dorazit na konci léta
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Microsoft Surface Duo 2 by mohl dorazit na konci léta

Microsoft Surface Duo 2 by mohl dorazit na konci léta

David Jiránek

David Jiránek

11. 6. 2021 14:35

Unikátní skládací zařízení od Microsoftu by se mělo brzy dočkat nástupce. Surface Duo 2 má přinést zejména lepší specifikace.

Reklama

Koncept skládacího smartphonů se Microsoft ujal trochu jinak než konkurence. Výsledkem byl Surface Duo, zařízení na pomezí velkého telefonu a tabletu se dvěma displeji. Oproti jiným skládacím zařízením disponoval Surface Duo dvojicí zcela rozdělených obrazovek. Pant spojující tyto identické poloviny pak disponoval možností otáčení o 360°. Tato prvotina v kategorii skládacích zařízení od Microsoftu ale trpěla řadou nedostatků.

Druhý Surface Duo by měl dostat špičkové specifikace. Spekuluje se o čipu Qualcomm Snapdragon 888, podpoře 5G a velké porci RAM. Vylepší se i systém kamer. Původní verze disponovala jen jednou podprůměrnou kamerou, což vzhledem k ceně mohlo většinu zájemců odradit.

MS Surface Duo první generace
i Zdroj: PCTuning.cz
MS Surface Duo první generace

Microsoft by měl Surface Duo 2 vydat okolo září až října letošního roku. Dorazit by měl se systémem Android 11. Těžko říct, jaká bude dostupnost. Konkurenční skládací telefony se u nás prodávají běžně, ačkoliv rovněž za vysoké ceny. První Surface Duo startoval na částce 1 400 dolarů, tedy 30 tisíc korun v přímém přepočtu bez daně. Následovník nejspíše obdrží podobnou cenovku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama