MSI uvádí nové základní desky MAG X570S
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka MSI uvádí nové základní desky MAG X570S

MSI uvádí nové základní desky MAG X570S

David Jiránek

David Jiránek

25. 6. 2021 15:40

Výrobci základních desek postupně aktualizují své portfolio o nové modely s označením X570S. Tato vrcholná řada se vyznačuje absencí aktivního chlazení čipsetu.

Reklama

AMD jistě mnoho nadšenců nepotěšilo, když u nejlepšího čipsetu X570 požadovalo aktivní chlazení. Tento přístup je ale z historického hlediska celkem běžný. Přesto se čekalo, kdy nastane masivní přesun k pasivnímu chlazení. U základního X570 čipsetu se to již několika výrobcům podařilo, avšak šlo jen o pár modelů základních desek. Masivní rozšíření přichází až s deskami X570S. Dva modely spadající do této kategorie představilo i MSI.

MSI uvede dvě nové základní desky. Konkrétně MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI a MAG X570S TORPEDO MAX. Pokud se na ně pečlivě podíváte v galerii níže, jediný větší rozdíl poznáte na první pohled, totiž barvu. TORPEDO MAX dorazí v odstínu Pacific Blue.

MAG X570S TORPEDO MAX
i Zdroj: PCTuning.cz
MAG X570S TORPEDO MAX
MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI
i Zdroj: PCTuning.cz
MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI

MSI samozřejmě zmiňuje výměnu větráčku za rozměrný heatsink. Obě desky nabízejí také rozvodník tepla M.2 disky, ačkoliv podle fotografií modře zbarvený model TORPEDO MAX nedisponuje druhým tepelným výměníkem.

Specifikace MAG X570S série dále zahrnují vylepšený systém napájení 12 Duet Rail Power System s digitálními PWM integrovanými obvody. Dvojice PCIe 4.0 x16 slotů podporuje CrossFire zapojení a na zadní straně nalezneme 2,5G LAN port. TOMAHAWK MAX WIFI podporuje rychlé WiFi 6E. Obě desky nabídnou vylepšený zvuk díky Audio Boost 5.

Datum uvedení do prodeje zatím MSI nespecifikovalo. Do té doby si můžete prohlédnout například desky od MSI s čipsetem X570 u našeho partnera czc.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama