19-palcu-v-testu-aneb-sedm-konkurentu-v-primem-souboji-cast-1
Monitory Článek 19 palců v testu aneb sedm konkurentů v přímém souboji - část 1.

19 palců v testu aneb sedm konkurentů v přímém souboji - část 1.

Kuchař Martin

Kuchař Martin

8. 2. 2007 02:00 47

Seznam kapitol

1. Úvod 2. ASUS MB19 - seznámení 3. BENQ FP93G - seznámení 4. Fujitsu Siemens A19-2A - seznámení
5. LG L1982U-BF - seznámení 6. NEC 195VXM+ - seznámení 7. Neovo M19 - seznámení 8. Samsung Syncmaster 920N - seznámení

Jistě jste si všimli, že se na našem webu věnujeme i recenzím LCD monitorů, které prověřujeme velmi přesnou metodou založené na optické sondě. V poslední době byly ale na pořadu jednotlivé recenze vždy jednoho panelu a tak jsme se rozhodli udělat pro Vás "naše milé čtenáře" i něco navíc. 19'' panely patří neustále mezi nejžádanější spektrum kupovaných LCD a tudíž právě megatest v této kategorii bude pro Vás jistě velmi přínosný.

Reklama

Za dobu fungování našeho webu zde doposud nebyl žádný přímý souboj několika LCD a tudíž je dnešní recenze tak trochu výjimečná. Rozhodli jsme se pro ni z toho důvodu, neboť po Vánocích šla cena veškerého HW o několik procent (někdy až desítek) dolů a tudíž se blíží ten pravý okamžik pro nákup nového vybavení.

V dnešním článku proti sobě postavíme celkem sedm devatenácti palcových LCD panelů, které se svými parametry navzájem velmi podobají (1280x1024 + TN matrice) a zásadní odlišnosti nalezneme tedy především v oblasti designového provedení a nebo dodatečné výbavě jako jsou například reproduktory apod. Jelikož by ale celý test spolu se seznámením s panely byl velmi rozsáhlý a mohl na čtenáře působit matoucím dojmem rozhodli jsme se, že jej rozdělíme do dvou částí. Dnes Vám tedy přinášíme kompletní seznámení se všemi sedmi kandidáty - ukážeme si možnosti polohování, podíváme se na ovládací tlačítka a nezapomeneme nahlédnout ani na možnosti připojení.

19 palců v testu aneb sedm konkurentů v přímém souboji - část 1.
i Zdroj: PCTuning.cz

Zítra si pak ukážeme, jak jednotlivé panely dopadly v testech - samozřejmě bude obsažen test odezvy, podsvícení, stability kontrastu a věrnosti barevného podání, které naši čtenáři již velmi dobře znají z předešlých recenzí jednotlivých LCD. Jako poslední kapitola v zítřejším článku pak bude celkové porovnání všech testovaných modelů a samozřejmě nezapomeneme ani na vyhlášení jednotlivých medailových pozic.

Pevně věříme, že pro Vás bude tento "mega-test" přínosný a obohatí Vás o cenné informace, které při nákupu nového LCD hrají zásadní roli. Nyní už se vrhneme na představení jednotlivých modelů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama