2-ctvrtleti-roku-2014-se-nese-v-duchu-drasticky-klesajicich-prodeju-grafickych-karet
Grafické karty Novinka 2. čtvrtletí roku 2014 se nese v duchu drasticky klesajících prodejů grafických karet

2. čtvrtletí roku 2014 se nese v duchu drasticky klesajících prodejů grafických karet

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 6. 2014 13:00 27

Prodejci grafických karet se po celém světě připravují na velice rapidní pokles prodejů v právě probíhajícím 2. čtvrtletí tohoto roku. Postupně by se prodeje měly snížit o 30 až 40 procent. 

Reklama

Tento pokles lze vyvodit ze současných vysokých zásob neprodaných grafických karet a můžou za něj, podle mého názoru, částečně také malé výkonnostní rozdíly mezi jednotlivými generacemi GPU. Oficiálně je ale snížení prodeje nových grafických karet přičítáno především poklesu poptávky ze strany těžařů kryptoměn, kteří začínají využívat energetický účinnější těžební technologie a metody jako je ASIC, nebo od těžby zcela upouští z důvodu poklesu hodnoty jednotlivých kryptoměn jako je například Bitcoin. 

2. čtvrtletí roku 2014 se nese v duchu drasticky klesajících prodejů grafických karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Někteří mineři se tak zbavují svých high-end grafických karet, které již k těžbě nepotřebují a prodávají je za atraktivní ceny pomocí internetových bazarů a dražebních portálů. V důsledku tohoto trendu se snaží prodejci tlačit na výrobce (AMD a NVIDIA), aby snížily ceny svých výrobků pro podporu prodeje. Řešením situace by se ale mělo stát celkové snížení zásob a tudíž i výprodeje, které by měly v nadcházejícím období nastat. 

Pokud se chystáte koupit novou grafickou kartu a nechcete sáhnout po nějaké z druhé ruky, v následujících měsících pro Vás nastane patrně ta správná doba. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama