2 in 1 Cube i7 Remix v testu: Číňan tvářící se jako Američan
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek 2 in 1 Cube i7 Remix v testu: Číňan tvářící se jako Američan

2 in 1 Cube i7 Remix v testu: Číňan tvářící se jako Američan | Kapitola 3

Marek Vacovský

Marek Vacovský

16. 9. 2015 08:00 9

Seznam kapitol

1. Představení a obsah balení 2. Kvalita zpracování a design 3. Klávesnice 4. Displej, zvuk, fotoaparáty
5. Hardware 6. Operační systém 7. Výkon, výdrž a nabíjení 8. Zhodnocení a závěr

Tentokrát se nám do redakce podařilo získat exotickou novinku – 2 in 1 od společnosti Cube. Jde o 11,6palcový tablet s klávesnicí, který se snaží zaujmout hlavně dobrým poměrem cena/výbava a také jasnou inspirací Windows. A ačkoli běží pod taktovkou Androidu, po rozbalení si budete myslet, že jde o tablet s Windows.

Reklama

Klávesnice

Klávesnice nás svými kvalitami velmi pozitivně překvapila. Je vyrobena z hliníku a neprohýbá se nebo nevrže ani při velmi silném stisku. S tabletem je spárována klasicky přes nízkoenergetické Bluetooth. Spojena je přitom pomocí magnetického konektoru a na svém místě drží pevně (pro odpojení musíte zabrat). Klávesy mají příjemný zdvih a jsou od sebe oddělené, takže se na klávesnici píše doopravdy pohodlně a s minimem překlepů. V tomto ohledu jde o špičku a závidět mohou i výrazně dražší modely. 

2 in 1 Cube i7 Remix v testu: Číňan tvářící se jako Američan
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k velikosti logicky chybí numerická část, ovšem radost udělá touchpad, který není u všech podobně zaměřených zařízení ani zdaleka standardem. Sice je menší, ale pro občasné použití naprosto dostačuje.

Rozvržením se jedná o klávesnici QWERTY, což může našince ze začátku mást. Celkem logicky na klávesnici nejdou psát ani české znaky pomocí zkratky + číslovky v horní řadě. Na klávesnici si můžete všimnout také tlačítka Windows, po jeho stisknutí se však nic neděje, alespoň pro využití pro návrat na domácí obrazovku by přitom bylo praktické.

2 in 1 Cube i7 Remix v testu: Číňan tvářící se jako Američan
i Zdroj: PCTuning.cz

V pravé části klávesnice můžete najít také tři LED diody, u nichž jsme bohužel nezjistili, k čemu přesně slouží, neboť za celou dobu 14denního testování ani jednou neblikly. Na zadní straně tabletu pak nqjdete hned dva plnohodnotné USB 2.0 porty, které rozšiřují už tak solidní konektorovou výbavu přístroje dá se říci na maximum mezi běžnými tablety a hybridními stroji. Do USB portů přitom můžete zapojit například gamepad, flash disk nebo myš. Klávesnice má ale z našeho pohledu rozdvojenou osobnost – je výborně zpracovaná, perfektně se na ní píše, rozšiřuje konektivitu a má touchpad. Bohužel ale vše pro našince kazí to, že na ní nejdou pohodlně psát české znaky, a na škodu je i nefunkční tlačítko Windows.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama