Acer má nejlehčí notebook s 16palcovým OLED displejem
i Zdroj: Acer
Novinka Acer má nejlehčí notebook s 16palcovým OLED displejem

Acer má nejlehčí notebook s 16palcovým OLED displejem

David Jiránek

David Jiránek

12. 10. 2022 00:30 3

OLED displeje se v noteboocích rozšiřují velmi vysokým tempem a na trend už nasedl nejeden výrobce. Acer se rovněž pyšní několika modely a jejich novinka v podobě notebooku Swift Edge dokonce patří mezi nejlehčí na trhu.

Reklama

Acer Swift Edge (SFA16-41) zdobí OLED displej o úhlopříčce 16 palců a rozlišení 3 840 × 2 400 pixelů. Jde tedy o protáhlý 4K displej s poměrem stran 16:10. Už podle toho je znát, že notebook vyniká v produktivitě. Displej nabízí 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a jas až 500 nitů. Teoretická minimální odezva klesla díky použité technologii panelu na 0,2 ms. Nechybí certifikace VESA DisplayHDR True Black 500 a TÜV Rheinland Eyesafe.

Hlavním tahákem ovšem není samotný displej ale váha. Notebook se aktuálně pyšní titulem nejlehčího 16palcového stroje s OLED panelem. Váha se totiž zastavila na hodnotě 1,17 kilogramu. Tloušťka je pak 12,95 mm. Tělo je vyrobeno ze slitiny hořčíku a hliníku, nejde tedy o žádný „plasťák“.

Acer má nejlehčí notebook s 16palcovým OLED displejem
i Zdroj: Acer

Uvnitř tepe procesor ze série AMD Ryzen (PRO) 6000 s až 8 jádry a architekturou Zen 3+. Výbavu pak zakončuje nabídka portů, které nechybí HDMI 2.1, dvě USB-C 3.2 Gen 2 a další dvojice USM-A. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje Wi-Fi 6E.

Cena přitom není extrémně vysoká. Jde samozřejmě o prémiový ultrabook s velmi dobrým displejem. Nicméně cena 34 990 Kč by mohla někoho příjemně překvapit. Konkurenční Dell XPS s OLED panelem startuje na pomalu dvojnásobné sumě. Prodej by měl začít ještě v říjnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama