ADATA představila svůj první paměťový modul DDR5
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka ADATA představila svůj první paměťový modul DDR5

ADATA představila svůj první paměťový modul DDR5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 10. 2021 10:18

Společnost ADATA představuje svůj první DDR5 modul, který je schopen dosáhnout frekvence až 4800 MT/s a je dodáván s kapacitou až 32 GB. Při jeho vývoji firma spolupracovala se značkami AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI a ROG, aby zajistila jeho optimální výkon a kompatibilitu napříč širokou škálou základních desek.

Reklama

Vzhledem k tomu, že se v posledních letech používá stále více procesorových jader a výrazně se zvyšuje šířka pásma, jsou výkonnější paměťové moduly klíčové pro udržení rychlosti v éře 5G a WiFi 6. Ve srovnání s předchozí generací paměťových modulů, DDR5 umožňuje každému jádru procesoru přidělit větší šířku pásma, což zvyšuje výkon sestavy.

Paměti ADATA DDR5-4800 se taktují na frekvenci až 4 800 MHz a budou se dodávat ve variantách s kapacitou až 32 GB. Disponují také technologií Error Correcting Code a vestavěným integrovaným obvodem pro správu napájení (PMIC) pro přesné přenosy dat a lepší energetickou účinnost.  

ADATA představila svůj první paměťový modul DDR5
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost ADATA provedla společné testování nových pamětí s výrobci základních desek AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI a ROG pro zajištění kompatibility. Paměťové moduly, na které se vztahuje doživotní záruka, budou nabízeny v samostatných sadách o kapacitách 8 GB, 16 GB a 32 GB, nebo v duálních sadách o kapacitách 8 GBx2, 16 GBx2 a 32 GBx2. Varianty SO-DIMM budou k dispozici do čtvrtého čtvrtletí tohoto roku, kvůli potřebám uživatelů notebooků. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama