adobe-priznalo-dalsi-vyraznou-bezpecnostni-mezeru-ve-flash-playeru
Novinka Adobe přiznalo další výraznou bezpečnostní mezeru ve Flash Playeru

Adobe přiznalo další výraznou bezpečnostní mezeru ve Flash Playeru

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 10. 2015 17:00

S populárním přehravači Adobe Flash Player byla objevena další kritická chyba, která může mít za následek ohrožení uživatelského počítače.

Reklama

Samotná firma Adobe bezpečnostní chybu přiznala a informovala o ní širokou veřejnost. Ohroženi jsou uživatelé, kteří používají operační systémy Mac OS, Windows a Linux a plugin ve verzi 19.0.0.207 a patrně ve starších verzích. V případě cíleného útoku na počítač může chyba umožnit útočníkovi převzít celkovou kontrolu nad napadeným zařízením. Může však způsobit třeba také pád systému. 

Adobe přiznalo další výraznou bezpečnostní mezeru ve Flash Playeru
i Zdroj: PCTuning.cz

Chyba označená jako CVE-2015-7645 byla již údajně využita k několika phishingovým útokům na některé zahraniční vládní organizace, a proto ji Adobe považuje za kritickou a slibuje opravnou aktualizaci, která by snad měla být připravena již začátkem příštího týdne. Prozatím však Adobe doporučuje ohroženým uživatelům Flash Player zcela odinstalovat.

Jak jste jistě zaznamenali, nejedná se o první problém Flash Playeru a řada velkých technologických firem jako je Google, Facebook, Amazon či Mozilla volá potom, aby se plugin přestal zcela používat. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama