akce-for-games-prinesla-porci-virtualni-reality-a-spoustu-hernich-zazitku
Novinka Akce For Games přinesla porci virtuální reality a spoustu herních zážitků

Akce For Games přinesla porci virtuální reality a spoustu herních zážitků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 10. 2016 10:30

Společnost Alza.cz rozproudila krev všech návštěvníků veletrhu For Games pořádnou porcí virtuální reality. Tyto moderní interaktivní vychytávky v podobě HTC Vive, PlayStation VR, Samsung VR a exkluzivně také Oculus Rift HD si přišly na výstaviště PVA Expo Letňany vyzkoušet tisíce lidí.

Reklama

Alza ve své VR hale představila mimo virtuální reality návštěvníkům také vlastní stánky s herní zónou, kde hrála prim nejnovější herní pecka Mafia III, kterou si chtěl vyzkoušet naprosto každý. Mimo moderní stroje přístupné k volnému hraní byla k vidění také nejvýkonnější sériově vyráběná sestava v ČR s názvem Alza Red Bull Ultimátní Hráč, v jejíchž vnitřnostech najdeme dvakrát grafickou kartu GTX 1080.

Program celé čtyři dny probíhal také na stage, kde se mimo přenosů s virtuální realitou mohli návštěvníci dozvědět něco o progamingu formou přednášky. Každý den se zde konaly také showmatche nejlepších týmů u nás. V pátek se ukázaly holky z eSuba.ladies v League of Legends, sobota patřila RoG.ladies v CS:GO. Celý pódiový program byl zakončen nedělním duelem dvou nejlepších domácích týmů ve hře Overwatch, kde za bouřlivé atmosféry a živého komentáře nakonec celek eSuba.WHITE skolil svého soka Inside Games na čtyřech mapách 3:1.

Dění v Alza VR hale se však netočilo pouze kolem virtuální reality, připraveny byly také technologické novinky na stáncích Lenova, Samsungu, MSI, HAL3000, AOC a Xbox One. Nové pecky na herním trhu byly připraveny u Lenova. Ve spolupráci s vydavatelstvím Comgad se zde spouštěla dvojice očekávaných titulů, závodní hry WRC 6 a Ride 2. Obě byly k vyzkoušení na jednom z herních notebooků Lenovo IdeaPad Y700 a IdeaPad Y900, nebo na závodním DX RACER playseatu, jemuž po posazení podlehl naprosto každý. Všechny čtyři dny zde právě v Ride 2 a WRC 6 proběhlo i soupeření o nejrychlejší časy, samozřejmostí byly krásné ceny.

Stánek MSI na For Games přinesl prvotřídní virtuální realitu v podobě HTC Vive na strojích poháněných grafickými kartami GeForce. Jako samostatné kusy byly k vidění grafické krásky GeForce GTX 1060 Armor 3G OCV1 a Radeon RX 470 Gaming X 4G, ze základních desek pak dvojice Z170I GAMING PRO AC a B150 GAMING M3. Chybět nemohlo ani hraní na našlapaných strojích Nightblade X2 nebo Vortex G65, které byly potrápeny herními peckami na plné detaily.

Vedle celé řady stolních počítačů či herních notebooků se v Alza VR hale vyjímala i zelená barva Xbox One kiosků. Pařanský konzolový koutek ocenili zejména milovníci sportovních a závodních her. Forza Horizon 3 vyšla teprve před pár dny a právě tato závodní simulace sklízela nejeden aplaus. U stánku Xboxu se scházeli hráči všech generací, a to díky sportovním hrám NHL 17 a FIFA 17.

Během prodlouženého víkendu probíhaly v hale 2D mimo volného hraní i turnaje pro veřejnost, do kterých se mohl zapojit naprosto každý. Neomezené hraní spolu se super turnaji se odehrávalo na stánku HAL3000 AOC na HAL3000 MČR sestavách.

Akce For Games přinesla porci virtuální reality a spoustu herních zážitků
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alza TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama