akcionari-nintenda-jsou-spokojeni-soucasne-vedeni-ma-temer-100-podporu
Novinka Akcionáři Nintenda jsou spokojeni, současné vedení má téměř 100% podporu

Akcionáři Nintenda jsou spokojeni, současné vedení má téměř 100% podporu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

5. 7. 2018 11:30 2

Když společnost Nintendo ohlásila vydání konzole Switch, většina lidí si klepala na hlavu nad nesmyslností konceptu, v nejlepším případě byla hodně nedůvěřivá. Přenosná konzole však záhy ukázala, že Nintendo má na podobné „projekty“ oko. Switch se dobře prodává a společnost Nintendo vzkvétá. 

Reklama

Svoji spokojenost s počínáním Nintenda vyjádřili také akcionáři při příležitosti 78. výroční valné hromady, neboť podpořili vedení společnosti na všech pozicích.

Furukawa, který právě převzal úřad, získal podporu 96,51 % akcionářů. Jen pro porovnání, jeho předchůdce Tatsumi Kimishima měl v září 2015 v prvním roce v úřadu podporu 87,14%.

Akcionáři Nintenda jsou spokojeni, současné vedení má téměř 100% podporu
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlasovalo se také o tvůrci Maria a zastupujícím řediteli Shigeru Miyamotovi (97,37%) a o dalších vrcholových manažerech včetně Shinyy Takahashiho (97,28%), Ko Shiotovi (97,28%) a Satoru Shibatovi (97,28%).

Shinya Takahashi na konto pozvednutí společnosti uvedl: „Způsob, jakým vytváříme hry, se zásadně nezměnil. Změnil se pouze způsob komunikace mezi vedením Nintenda v Japonsku a jeho týmy, které jsou rozeseté po celém světě. Provedli jsme některé malé technické a organizační změny.“

Nintendo se nyní připravuje na zahájení služby Switch Online, které je naplánované na září. Ještě před spuštěním služby půjdou na trh konzole, k nimž bude přibalována 3 měsíční zkušební verze této služby zdarma. 

Switch Online bude osekaná verze Xbox Live a PSN, která nabídne možnost online hraní s vašimi kamarády stejně jako přístup ke starým hrám Nintenda za velmi zajímavou cenu 19,99 eur/ročně. 

Zdroj: Cnet
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama