alcatel-1t-10-levny-tablet-s-androidem-oreo-go
Novinka Alcatel 1T 10: Levný tablet s Androidem Oreo Go

Alcatel 1T 10: Levný tablet s Androidem Oreo Go

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 10. 2018 10:00

Společnost TCL Communication uvedla na český a slovenský trh tablet Alcatel 1T 10, který je určen pro celou rodinu. Novinka je vybavena velkým 10,1palcovým IPS displejem s HD rozlišením, a je proto vhodná k prohlížení webu, hraní her nebo sledování videí. Mezi další výhody patří nízká cena.

Reklama

Alcatel 1T 10 je s hmotností 415 gramů jedním z nejlehčích desetipalcových tabletů na trhu. Zárukou svižného chodu aplikací je optimalizovaný operační systém Android Oreo Go Edition v kombinaci se čtyřjádrovým procesorem MediaTek MT8321. Z 16GB úložiště je plných 11 GB dostupných přímo uživateli, jeho kapacitu lze navíc rozšířit až o dalších 128 GB díky paměťové microSD kartě.

Použitý Displej je typu IPS a nabízí tak dostatek jasu a dobré pozorovací úhly. Disponuje také funkcí Eye Care, která šetří zrak uživatele, neboť dokáže filtrovat škodlivé modré světlo. Součástí prostředí operačního systému pak je takzvaný dětský režim (Kids Mode), u kterého děti ocení sadu předinstalovaných dětských aplikací a rodiče zase snadno ovladatelný panel rodičovské kontroly. Ten umožní omezit dobu používání tabletu nebo vybrat aplikace, které mohou děti používat, případně omezit přístup na webové stránky.

Alcatel 1T 10: Levný tablet s Androidem Oreo Go
i Zdroj: PCTuning.cz

Alcatel 1T 10 je volitelně k dispozici i s praktickým pouzdrem s integrovanou bluetooth klávesnicí. Texturované pouzdro zařízení chrání před prachem, poškrábáním nebo pády. Zároveň však může sloužit i jako praktický stojánek při sledování videa nebo psaní. Výhod bezdrátové klávesnice, která s přístrojem komunikuje pomocí technologie bluetooth, mohou využít ti, kteří chtějí psát delší zprávy nebo dokumenty.

Tablet je díky stupni krytí IP52 odolný i vůči prachu a stříkající vodě. V Česku a na Slovensku se Alcatel 1T 10 prodává buď samostatně za cenu 2 790 Kč, resp. 109,99 euro s DPH, nebo v kombinaci s klávesnicí a magnetickým pouzdrem za 3 290 Kč, resp. 129,99 euro včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama