alza-spousti-pilot-noveho-prodejniho-automatu
Novinka Alza spouští pilot nového prodejního automatu

Alza spouští pilot nového prodejního automatu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2017 09:30

Alza.cz plánuje v letošním roce další expanzi. Firma chystá otevření prodejny v Rakousku, nové regionální centrum v Ostravě, výrazné posílení v Maďarsku a pilotuje novinku – prototyp nového prodejního automatu, který je umístěn v OC Eden.

Reklama

Po nové pobočce v Maďarsku (2016) a rozšíření Alza Showroomu v Bratislavě, se připravuje expanze i do Rakouska – letos Alza otevře pobočku i ve Vídni. Nové regionální centrum letos zahájí provoz také v Ostravě. Nové prodejny ale nejsou jedinou cestou expanze. Alza totiž stále pracuje na vývoji dalších možností prodeje. Na začátku dubna nainstalovala první prototyp nového prodejního automatu do podzemních garáží OC EDEN v Praze.

Jde o způsob prodeje rychloobrátkového zboží zákazníkům, jehož cílem je ověřit, zda mají zákazníci o tento typ prodeje zájem. Koncept vychází z dobře známých automatů na bagety a nabídne několik desítek drobnějších produktů – např. SD kartu, baterii do fotoaparátu, nabíječku k telefonu, propojovací kabely, ale také i drogerii.

Prodejní automat umožňuje platbu zboží pouze kartou. Zajímavostí je akceptace karet i nad částky přesahující 500 Kč díky implementaci kompletního karetního terminálu s PIN padem. Aplikaci vyvíjela ČSOB, díky tomu je Alza.cz v rámci střední i východní Evropy prvním e-shopem, který má tyto platby povoleny. Uživateli je na místě vydán základní doklad o prodeji, dle kterého je možná základní identifikace prodeje.

Zdroj: Alza TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama