amd-nabidne-procesory-zen-pro-notebooky-take-s-4wattovym-tdp
Novinka AMD nabídne procesory Zen pro notebooky také s 4wattovým TDP

AMD nabídne procesory Zen pro notebooky také s 4wattovým TDP

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 8. 2016 10:30 11

AMD na fóru SemiAccurate zveřejnilo své obchodní plány na nadcházející období, z nichž je patrné, že uvede na trh také procesory Zen pro notebooky a mobilní zařízení s velice nízkým TDP. 

Reklama

Mobilní APU Raven ridge z dílny AMD vycházející z architektury Zen by měla nabídnout široké spektrum modelů s TDP mezi 4 a 35 watty, díky čemuž by měl být výrobce schopen zakonkurovat i procesorům Intel Core M, které mají TDP pouhých 4,5 wattu. Co se výkonu týče, výkonnější a méně energeticky účinné modely by se měly dostat až na čtyři procesorová jádra a nabídnout integrované GPU až se 768 stream procesory. 

AMD nabídne procesory Zen pro notebooky také s 4wattovým TDP
i Zdroj: PCTuning.cz

Desktopové verze APU označované také jako Raven Ridge, které jsou naplánovány stejně jako ty notebookové na vydání v příštím roce, na druhé straně nabídnout TDP mezi 35 až 95 watty. Spolupracovat budou s čipsetem Promontory od ASMedia, jenž bude využíván i u letošní generace APU Bristol Ridge. Společně s Raven Ridge by měly dorazit také čipy Summit Ridge, což budou samostatné procesory bez iGPU až s osmi jádry. 

AMD nabídne procesory Zen pro notebooky také s 4wattovým TDP
i Zdroj: PCTuning.cz

První procesory Zen pro patici AM4 bychom mohli na trhu spatřit ještě do konce tohoto roku. Půjde však o modely Bristol Ridge vycházející ještě z 28nm výroby. Skutečného posunu v poměru výkonu na watt se tak bohužel dočkáme až v roce příštím. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama