amd-predstavilo-nove-procesory-ryzen-mobile-raven-ridge
Novinka AMD představilo nové procesory Ryzen Mobile "Raven Ridge"

AMD představilo nové procesory Ryzen Mobile "Raven Ridge"

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 10. 2017 16:30 9

Společnost AMD dnes představila svoji novou řadu mobilních procesorů (APU) Ryzen, která byla doposud známá pod kódovým označením Raven Ridge. 

Reklama

Nová řada bude zatím zahrnovat pouze dva modely, jejichž společným jmenovatelem je využití mikroarchutektury Zen pro procesorovou část a grafického jádra Vega. Konkrétně se jedná o modely Ryzen 7 2700U a Ryzen 5 2500U. Oba mají být určeny primárně do tenkých notebooků, zařízení 2 v 1 apod. Pochlubit se totiž můžou slušným výkonem a spotřebou pouhých 15 wattů. Podle slov výrobce nabídnou až o 44 % vyšší procesorvý a až o 161 % vyšším grafickým výkonem než konkurence. 

AMD představilo nové procesory Ryzen Mobile "Raven Ridge"
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba modely mají 4 procesorová jádra a nabídnou také 8 vláken. Oproti desktopovým procesorům Ryzen se dočkáme také vylepšené technologie AMD SenseMI. Parametricky nabídne Ryzen 7 2700U maximální takt 3.8 GHz, 6MB L2/L3 cache, grafický čip s 10 výpočetními jednotkami a taktem 1300 MHz. Ryzen 5 2500U na druhé straně nabídne maximální takt 3,6 GHz, stejnou velikost sdílené cache a 8 výpočetních jednotek GPU, která běží na taktu 1100 MHz. Notebooky s Ryzen by měly být vhodné pro hraní méně náročných titulů, jako je League of Legends, Overwatch, CS: GO či DotA 2 ve Full HD rozlišení.

AMD představilo nové procesory Ryzen Mobile "Raven Ridge"
i Zdroj: PCTuning.cz

 První modely notebooků s Ryzen Mobile od HP, Lenova a Aceru by se měly objevit na trhu v nejbližších týdnech, modely dalších výrobců (Dell, Asus) potom na počátku příštího roku.

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama