amd-predstavilo-produktove-novinky-pro-rok-2018-ces-2018
Novinka AMD představilo produktové novinky pro rok 2018 [CES 2018]

AMD představilo produktové novinky pro rok 2018 [CES 2018]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 1. 2018 16:15 2

Společnost AMD představila v rámci veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 řadu svých nových produktů a technologií, kterou si připravila pro letošní rok. 

Reklama

Na programu bylo odhalení prvních desktopových procesorů Ryzen s integrovanou grafikou Radeon Vega, odhalení podrobností o mobilních procesorech Ryzen Mobile, první střípky informací o desktopových procesorech Ryzen 2. generace a ohlášení prvního produktu AMD vystavěného na 7nm výrobním procesu, kterým se má stát grafika Radeon Vega postavaná speciálně pro účely strojního učení. 

Nejprve se podívejme na procesory Ryzen s grafikami Radeon Vega pro běžné desktopy. Ty budou nabízeny zatím pouze dva a to Ryzen 5 2400G a Ryzen 3 2200G. Kromě nich se pak dočkáme trojice mobilních procesorů Ryzen Pro pro profesionální notebooky a čtyř procesorů pro spotřebitelské notebooky. Parametry všech jsou vyobrazeny v následující tabulce:

AMD představilo produktové novinky pro rok 2018 [CES 2018]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Desktopové procesory Ryzen s integrovanou grafikou Radeon RX Vega se mají dostat na trh už 12. února a mobilní by je pak měly následovat. 

AMD oznámilo také první informace o druhé generaci procesorů Ryzen, které mají být vystavěny už na 12nm výrobním procesu. Zde AMD oznámilo plány na vydání v dubnu letošního roku. Vycházet budou z architektury Zen stejně jako stávající procesory. AMD ale už má prý také návrh nové architektury Zen 2, jejíž využití ale můžeme očekávat nejdříve u 3. generace procesorů Ryzen. Další novinkou pro letošek je to, že AMD plánuje přijít také z druhou generací high-endových procesorů Threadripper a také druhou generací Ryzen PRO, ale to až v druhé polovině roku. 

AMD představilo produktové novinky pro rok 2018 [CES 2018]
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafické čipy Vega se v tomto roce dočkají rozšíření na mobilní platformu pro ultratenké notebooky. Největší zajímavostí ale bude uvedení prvního GPU postaveného na 7nm výrobním procesu. První grafika se 7nm čipem má být ale speciálně zaměřena na strojové učení a umělou inteligenci. Zda ale AMD letos odhalí i novou generaci běžných (spotřebitelských) grafických karet se 7nm čipy zatím není potvrzeno. 

AMD představilo produktové novinky pro rok 2018 [CES 2018]
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama