analytici-predpovedeli-ze-celosvetovy-prodej-tabletu-bude-i-nadale-klesat-ipad-to-neovlivni
Apple Novinka Analytici předpověděli, že celosvětový prodej tabletů bude i nadále klesat, iPad to neovlivní

Analytici předpověděli, že celosvětový prodej tabletů bude i nadále klesat, iPad to neovlivní

Martina Lipertová

Martina Lipertová

9. 10. 2018 10:00 1

Z průzkumu trhu společnosti Digitimes vyplývá, že celosvětové prodeje tabletů budou i nadále klesat. To asi nikoho nepřekvapí. Možným překvapením by mohlo být zjištění, že iPadů by se tento pokles týkat neměl.

Reklama
Analytici předpověděli, že celosvětový prodej tabletů bude i nadále klesat, iPad to neovlivní
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Digitimes předpovídá, že v roce 2019 se prodá na 141 milionů kusů tabletů, zatímco v letech 2021 – 2023 by to ročně mělo být už jenom 120 milionů.

Jedním z největších viníků jsou přitom neustále se zvětšující displeje moderních smartphonů, které stále častěji suplují funkce tabletu. V současné chvíli lze v nabídce některých prodejců narazit dokonce i na smartphony se 7palcovými displeji a v následujících letech by se dostupnost takových zařízení měla ještě zvýšit. 

Společnost dále vypočítala, že meziroční pokles prodejů by měl dosahovat asi 2 – 3 procent. Potenciálního nárůstu prodejů bychom se mohli dočkat pouze u tabletů s 9palcovými a většími displeji. 

Celosvětový trend poklesu prodejů tabletů by ovšem neměly být ovlivněny iPady a to hlavně kvůli cenové dostupnosti těchto zařízení a celkově delšímu životnímu cyklu oproti Android tabletům. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama