AOC ukázalo další monitor vzoru designu Porsche, bude dostupnější
i Zdroj: AOC, Porsche Design
Novinka AOC ukázalo další monitor vzoru designu Porsche, bude dostupnější

AOC ukázalo další monitor vzoru designu Porsche, bude dostupnější

David Jiránek

David Jiránek

22. 8. 2022 17:15

Porsche se v IT světě znovu připomíná a spolu s AOC a herní podznačkou AGON představuje 27palcový monitor určený pro hráče. Jeho doménou je obnovovací frekvence 170 Hz a QHD rozlišení.

Reklama

Nápis Porsche Design neslo už několik výrobků od notebooků přes telefony až po monitory. Právě mezi poslední kategorii se řadí novinka od výrobce AOC. Porshe Design AOC AGON PRO PD27S je 27palcový herní monitor s IPS panelem a obnovovací frekvencí 170 Hz. Obrazovka o rozlišení QHD disponuje DisplayHDR400 a nabízí 99% barevné pokrytí sRGB a 95% DCI-P3.

Specifikace nejsou na první pohled extra zajímavé, monitor tak hraje zejména na design. Výrobce se pyšní oceněním "iF Design Award" a "Red Dot Award: Product Design 2022". Hliníkový stojan s povrchovou úpravou působí vzdušně a velmi ikonicky díky geometrickým tvarům. Připomínat by měl volant a kola závodních automobilů.

Stojan je zároveň celkem praktický a umožňuje měnit výšku nebo překlopení o 90° (pivot). Zadní strana obsahuje z boků prosvětlené perforované části imitující nasávání vzduchu. Z tohoto prostoru se vysouvají také držáky pro sluchátka. Okolí displeje zdobí úzké rámečky a “brada” s povrchovou úpravou připomínající leštěný kov.

Mezi další vlastnosti patří 4 USB 3.2 nebo dvojice 5W reproduktorů. Cena startuje na 430 librách, tedy okolo 12 500 korun. To je o deset tisíc méně, než v případě modelu AGON PD27

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama