aplikace-kaspersky-battery-life-vyresi-problem-s-neustale-vybitym-mobilem
Novinka Aplikace Kaspersky Battery Life vyřeší problém s neustále vybitým mobilem

Aplikace Kaspersky Battery Life vyřeší problém s neustále vybitým mobilem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 7. 2017 04:00

Společnost Kaspersky Lab představila nové řešení pro uživatele zařízení s operačním systémem Android. Volně dostupná aplikace Battery Life pomáhá předejít nepříjemným situacím, kdy nutně potřebujete svůj mobilní telefon, ale baterie hlásí poslední procenta dostupné energie.

Reklama

Z průzkumu totiž vyplývá, že 9 z 10 lidí začíná panikařit, když se jim vybíjí mobil. Tento fakt podtrhává i zjištění, že jsou tito lidé daleko více rozrušení ve chvíli, když u sebe nemají svůj mobilní telefon, nežli v situacích, když nejsou v blízkosti svých partnerů.

V mnoha případech ale vybitý mobilní telefon nemusí vyvolat jen nepříjemné pocity. Například v mimořádných situacích, kdy si uživatel potřebuje přivolat pomoc, může vybitý mobil v podstatě ohrozit život. Aplikace Battery Life je navržena tak, aby problém zbytečného vybíjení mobilních zařízení vyřešila jednou pro vždy.

Řešení od Kaspersky Lab analyzuje veškeré aplikace na uživatelově zařízení a identifikuje ty, které spotřebovávají největší množství energie. Tato funkce je velmi důležitá především proto, že 96 % aplikací na zařízeních s OS Android běží na pozadí, aniž by je uživatel spustil. Díky aplikaci Battery Life může uživatel tyto „žrouty baterie“ jedním dotykem zastavit, čímž se značně prodlouží životnost baterie. Battery Life navíc uživatele upozorní, pokud některá aplikace začne spotřebovávat více energie než obvykle.

Další užitečnou funkcí aplikace Battery Life je schopnost vypočítat zbývající čas do úplného vybití zařízení. Tato informace poskytne uživateli dostatečný čas na to, aby vyhledal možnost nabití. Stejně tak aplikace vypočítá i čas potřebný pro plné nabití zařízení.

Aplikace Kaspersky Battery Life je dostupná pro zařízení s operačním systémem Android 4.1 – 6.0.1 v několika jazykových verzích. Potřebná kapacita pro její instalaci je 15 MB. Stahovat můžete TADY.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama