apple-ma-na-krku-dalsi-obvineni-uzivatele-pry-pripravil-o-miliony
Internet Novinka Apple má na krku další obvinění, uživatele prý připravil o miliony

Apple má na krku další obvinění, uživatele prý připravil o miliony

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 10. 2015 13:00 5

Jak už se tak nějak stalo zvykem, společnost Apple se ještě ani nestačila rozkoukat po návratu z předchozího soudního sporu a už má na krku další žalobu. Ta pro změnu nepochází od Samsungu, či jiné technologické společnosti, ale přímo od samotných uživatelů. Ti tvrdí, že kvůli společnosti Apple přišli o miliony dolarů.

Reklama

Problém prý zapříčinila aktualizace na iOS 9. Ta mimo jiné přinesla funkci Asistent Wi-Fi, která v případě nedostatečného Wi-Fi signálu automaticky přepojí na mobilní internetové připojení.

Apple má na krku další obvinění, uživatele prý připravil o miliony
i Zdroj: PCTuning.cz

Myšlenka udržet optimální rychlost internetu sice byla docela hezká, jenže společnost Apple o této funkci prý nedostatečně informovala. To zákonitě vedlo k tomu, že než se uživatelé rozkoukali a na funkci přišli, jejich data už byla z velké části vyčerpaná.

K dostatečnému vysvětlení funkce prý došlo až pozdě. Škoda, která uživatelům kvůli tomuto pochybení vznikla, byla vyčíslena na 5 milionů dolarů (cca 120 milionů korun). Společnost byla konkrétně žalována na základě porušení zákona o nerovné soutěži a klamné reklamě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama