apple-wwdc-novy-iphone-1-2
Apple Novinka Apple WWDC: Nový iPhone (1/2)

Apple WWDC: Nový iPhone (1/2)

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 6. 2009 00:00 8

Na konferenci Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) byl představen nový smartphone iPhone, ale také nové MacBooky (najdete v druhé části).

Reklama

Čas od času se na našem serveru podíváme na zoubek i mobilním zařízením, k těm jistě patří i smartphony. Apple iPhone se stal nejúspěšněším smartphonem roku 2008, alespoň co se prodejů týče. Po modelu "3G" přichází iPhone 3G S. V čem je lepší? Phill Schiller, vice prezident marketingu společnosti Apple prohlásil, že "S" v názvu znamená rychlost a od toho se má odvíjet zaměření nového iPhonu. Aplikace mají "běhat" svižněji a celkový výkon se má zlepšit.

Apple WWDC: Nový iPhone (1/2)
i Zdroj: PCTuning.cz

Rychlejší systém by měl poskytnout vývojářům širší možnosti při psaní aplikací, na druhou stranu pravděpodobně nejde o žádný převrat, vnitřek iPhonu 3G S se od iPhonu 3G liší pouze rychlejším procesorem a větší kapacitou operační paměti. Nový iPhone také dokáže automaticky ostřit při focení (rozlišení fotoaparátu se zvýšilo na 3Mpx), nahrávat video, připojit se skrze HSDPA s přenosovou rychlostí 7,2Mb/s. Relativně užitečnou funkcí by se pak mohlo stát hlasové ovládání, které bude fungovat i skrze mikrofon na sluchátkách. Jedince nosící v telefonu důvěrná data potěší možnost hardwarové encrypce obsahu. Nový telefon by měl mít i zvýšenou kapacitu baterie, při připojení skrze WiFi vydrží telefon 9hodin, při 2G připojení 12hodin, doba možného 3G připojení je shodná s předchozím modelem, tedy 5hodin.

Apple iPhone 3G S bude dostupný 19. června (VI.) v USA, Kanadě, Francii, Německu, Itálii, Španělsku a Švýcarsku. O týden později bude telefon k dostání v dalších šesti zemích. Nový iPhone s kontraktem od AT&T bude stát 16GB verze $199, 32GB verze pak $299. Cena staršího 3G 8GB modelu pak spadne na $99.

Podle VR-Zone a Macworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama