Arctic Z2-3D: velký krok vpřed k ergonomii
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Článek Arctic Z2-3D: velký krok vpřed k ergonomii

Arctic Z2-3D: velký krok vpřed k ergonomii

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

8. 3. 2018 03:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Montáž a návody 4. Nastavitelnost 5. Mechanické vlastnosti a seřizování 6. Závěr

V době ultra-širokoúhlých monitorů se už pomalu zapomíná na klasické vícemonitorové konfigurace. Ty ale zdaleka nejsou mrtvé, zejména pak v profi využití. A když už více monitorů, tak to chce pořádný ergonomický držák. No a my se dnes podíváme na novinku od Arcticu Z2-3D.

Reklama

Dnešním trendem jsou čím dál větší a čím dál širokoúhlejší monitory. Člověk by skoro řekl, že nějaké stojany na monitor nebo i více monitorů jsou docela zbytečné. Vůbec, základní stojany pod monitory jsou pořád velká bída a zejména firmy nemají tendenci kupovat svým zaměstnancům nějaké širokoúhlé panely za desítky tisíc, ale raději nakoupí mrak levných FHD dvaadvacítek.

A nejde jen o firmy, ale i o herní použití. A nemyslím teď nějaké Surround nebo Eyefinity konfigurace pro ultra-širokoúhlý požitek, ale čím dál populárnější castování, lets playe a bůh ví, co ještě dnes letí. Tyto aktivity prakticky vyžadují druhý monitor na sledování chatu, streamu, atd.

Nejen v takových případech je potřeba monitory vhodně uspořádat. Jejich výška, náklon, otočení ale i prostor pod nimi definují jak ergonomické herní centrum nebo pracoviště si vytvoříte. A právě držák na monitor¨, jako je Arctic Z2-3D, může být zrovna tím řešením, které hledáte.

Arctic Z2-3D: velký krok vpřed k ergonomii
i Zdroj: PCTuning.cz

Co od takového držáku očekávat, jaké vlastnosti sledovat, na co si dát pozor při montáži – to jsou věci, na které se dnes podíváme a porovnáme novinku od Arcticu s tím, co jsme před pár lety testovali ve stejné kategorii. Někdo by řekl, že u mechanických periferií asi nebude zásadní pokrok patrný, ale jak se zdá, tak opak je pravdou a Arctic Z2-3D to dokazuje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama