asrock-prinasi-dve-nove-zakladni-desky-zalozene-na-cipsetu-intel-c232
Novinka ASRock přináší dvě nové základní desky založené na čipsetu Intel C232

ASRock přináší dvě nové základní desky založené na čipsetu Intel C232

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 12. 2015 21:00 1

Včera jsme Vám přinesli zprávu o nové základní desce z dílny společnosti Asus, jenž je vybavená čipsetem Intel C232 a umožňuje připojení procesorů Intel Xeon ze série E3-1200. Asus ale není jediným výrobcem, který přinese serverové procesory Xeon z rodiny Skylake také do běžného desktopu. Na své si totiž přijdou i fandové značky ASRock. 

Reklama

ASRock zahrne do své nabídky hned dva modely, z nichž je jeden určen zejména hráčům a jeden najde své uplatnění v pracovních stanicích. Model určený hráčům nese poněkud krkolomné označení Fatal1ty E3V5 Performance Gaming/OC a jak už název napovídá, dočkáme se některých prvků, jež by měly přispět k lepšímu požitku ze hraní, jako je třeba speciální port Fatal1ty pro připojení myši nebo třeba funkce Key Master, která slouží kupříkladu k vytváření maker.  

ASRock přináší dvě nové základní desky založené na čipsetu Intel C232
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska je vyvedena v barvách typických pro řadu Fatl1ty, tedy v kombinaci černé a oranžové. Počítat můžeme také s kvalitním audio kodekem Purity Sound, výkonným síťovým čipem nebo komponentami Super Alloy. Chybět by nemělo ani několik vylepšení pro overclockery. Základní výbavu desky tvoří samozřejmě patice LGA 1151, vedle níž se nabízí čtyři sloty DIMM, do nichž můžeme umístit moduly DDR4 i s podporou ECC. Deska má k dispozici celkem pět slotů pro karty, z nichž jsou tři PCIe 3.0 x1 a dvě PCI-Express 3.0 x16 pro grafické karty. Pro disky je určeno šest tradičních portů SATA III (6 Gb/s). Moderní rozhraní M.2 bohužel ASRock opomněl na desku umístit.

ASRock přináší dvě nové základní desky založené na čipsetu Intel C232
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou novinkou je model o něco střízlivější, který by měl své místo najít zejména v pracovních stanicích. Jeho označení je E3V5 WS a určený je prý hlavně pro uživatele z řad profesionálů tvořících obsah. Výbava desky je vyjma prvků zaměřujících se na hráče relativně podobná jako u Fatal1ty E3V5 Performance Gaming/OC. Pouze zadní panel je mírně odlišný. Najdeme na něm pouze čtyři porty USB 3.0, dvojici USB 2.0, dva starší konektory PS/2 pro klávesnici a myš a namísto pěti jenom tři audio konektory spravované kodekem Realtek ALC892. Odlišný je také síťový čip. Jedná se o Intel I219LM, který spadá do třídy serverových síťových karet. Podporováno je také připojení profesionálních grafických karet AMD FirePro a nVidia Quadro. 

ASRock přináší dvě nové základní desky založené na čipsetu Intel C232
i Zdroj: PCTuning.cz

O cenách nových desek bohužel zatím ASRock mlčí. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama