ASRock uvádí základní desku Z790 s motivem ježka Sonica
i Zdroj: ASRock
Novinka ASRock uvádí základní desku Z790 s motivem ježka Sonica

ASRock uvádí základní desku Z790 s motivem ježka Sonica

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

7. 11. 2022 18:15 2

Takovou novinku jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít, ačkoli nebudu ihned stát frontu a zakládat objednávku. Pro fanoušky rychlého bodlináče a zapálené HW nadšence je to ale nutnost.

Reklama
Reklama

Je poněkud naivní předpokládat, že by si novou moderní základní desku někdo kupoval z čiré obsese modrým Sonicem, ale kdo ví. Přiznejme si, že by to bylo poněkud infantilní a nákladné. ASRock tuto desku uvádí k příležitosti vydání nové hry Sonic Frontiers. Pochopitelně se to neobešlo bez řádné modré stylizace a fešných žlutých prstýnků, které Sonic s oblibou křečkuje.

Jinak jde o špičkově vybavenou desku s čipsetem Z790, jak by se dalo očekávat. Je tu veškerá poslední výbava jako PCIe Gen5 x4 pro disky, PCIe 5.0 pro grafiky, samozřejmě DDR5 paměti, 2.5G LAN, podpora posledních procesorů Raptor Lake včetně Alder Lake, hromada USB portů, hromada M.2 slotů a tak dále. Nebo dimenzované napájení od Dr.Mose (Dr. Robotnik asi nebyl k mání). Co mě osobně překvapuje je absence S/PDIF, ale budiž.

Pokud jste vyrostli na konzoli Sega Mega Drive nebo Master System a vaše dětství provázel rychlonohý Sonic s červenými teniskami a máte jeho plakát na zdi i dnes, mohla by vás tahle edice zaujmout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama