Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC

Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

12. 1. 2012 03:00 11

Seznam kapitol

1. Stejný engine pro celou sérii 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Galerie in game screenshotů 10. Výběr recenzí herních magazínů 11. Závěr

Ačkoliv od vydání prvního dílu Assassin's Creed uplynuly už více než čtyři roky, i čtvrté pokračování série běží na stále stejné technologii. O to větší bylo naše překvapení při zjištění, že vizuální stránka hry ani tentokrát nevypadá vůbec špatně. Hardwarové nároky naopak nejsou nijak vysoké a zahrají si i majitelé starších sestav.

Reklama
Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Technická stránka Assassin's Creed: Revelations jde ve šlépějích svého předchůdce Bratrstvo a v zásadě i celé série. Vývojáři použili opět Anvil engine, který už má nějaký ten křížek na krku a ačkoliv PC verze hry vypadá rozhodně lépe než verze pro konzole Xbox 360 a Playstation 3, absenci nejmodernějších efektů jako Ambient Occlusion přesto poznáte. Rozhodně to ale neznamená, že by nejnovější Assassin's Creed vypadal vyloženě špatně, stále jde o hru s nadprůměrnou vizuální stránkou, jen už není na špičce jako před třemi až čtyřmi roky.

Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Jestli si Revelations za něco zaslouží pochvalu, je to bezesporu pomyslný poměr vizuální kvalita / hardwarové nároky. Lehce nadprůměrná vizuální stránka totiž není nijak náročná na výpočetní výkon vašeho počítače. Abyste si hru plynule užili na nejvyšší detaily včetně vyhlazování hran ve vysokém Full HD rozlišení, postačí vám grafická karta na úrovni nVidia GeForce GTX 550 Ti / AMD Radeon HD 5770, což je dle mého názoru velmi slušné. Stejně tak nejsou nijak vysoké ani nároky na výkon procesoru, s čtyřjádrovým procesorem AMD Athlon / Phenom II anebo modely Core i3 / i5 / i7 od Intelu nebudete mít s plynulostí žádné problémy a hra poběží v průměru přes 40 až 50 snímků za sekundu.

Assassin's Creed: Revelation — silný příběh i pro slabší PC
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě, že budete potřebovat snížit detaily, je k dispozici celkem šest nastavení detailů. Většina z nich vám přidá spíše menší nárůst výkonu (nejúčinnější je vypnutí odrazů — Reflection Quality), v součtu je však rozdíl mezi maximálním a minimálním nastavením detailů znatelný. Poměrně malé snížení vizuální kvality vám přinese nárůst výkonu okolo 40-50 %, takže si hru zahrajete i na starších sestavách, problém by tak neměl být třeba s kartami na úrovni nVidia GeForce 9600 GT nebo AMD Radeon HD 3870.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama