ASUS a Noctua opět parťáci – podívejte se na masivní ASUS RTX 4080 Noctua OC Edition
i Zdroj: PCWorld
Novinka ASUS a Noctua opět parťáci – podívejte se na masivní ASUS RTX 4080 Noctua OC Edition

ASUS a Noctua opět parťáci – podívejte se na masivní ASUS RTX 4080 Noctua OC Edition

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 3. 2023 19:35 19

Taková karta je snem každého tichomila. Jistě, můžeme své grafiky topit pod vodou, ale když si nechcete pustit do PC žáby, je tahle karta ideální.

Reklama
Reklama

Samozřejmě to není poprvé, co ASUS a Noctua spolupracují. Už dříve jsme viděli Noctua edice karet RTX 3070 a 3080. Jejich předností byl pochopitelně výborný a tichý chladič, na které je Noctua specialista. Zcela logicky proto nyní vidíme stejně opečovanou RTX 4080 s robustním chladičem a dvěma velkými ventilátory NF-A12x25 PWM. Jak je zvykem, ty do určité zátěže a teploty zůstávají v klidu a karta je tak neslyšná. Nechybí duální BIOS a přepínač mezi nimi. Můžete si vybrat buď tichý a nebo výkonný režim, ale vsadil bych Vaškův krk na to, že chladič nebude slyšet v obou módech. Podle ASUSU je hlučnost maximálně 27 dB v plné zátěži. 

Jinak tu máme standardní 16pinový napájecí konektor a karta boostuje až na 2625 MHz v případě OC režimu. Pokud se podíváme na video výše, teprve z něj vynikne, jak velký chladič opravdu je, však taky karta zabere víc než čtyři sloty. Na přední straně chladiče jsou i závity pro přišroubování ke konstrukci skříně, jelikož to není žádné peříčko. A lehká jak peříčko nebude ani cena. Naopak cenovka vám šrajtofli zatíží asi jako Madagaskar. Vyvolávací cena je 1649,99 dolarů, což je přes 36 tisíc kocourkovských (plus daň z daně, výpalné atd.). Ale chcete-li ticho a výkon, je to dobrá volba. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama