asus-chysta-prodej-rog-radeonu-rx-6800xt-s-aio-chlazenim
Novinka ASUS chystá prodej ROG Radeonu RX 6800XT s AiO chlazením

ASUS chystá prodej ROG Radeonu RX 6800XT s AiO chlazením

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 11. 2020 20:26 2

Společnost Asus představila tento týden několik grafických karet a mezi nimi nechybí ani model ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT, který kombinuje chlazení vzduchem a kapalinou.

Reklama

Dle výrobce je tato grafika od základu navržena s vlastním vodním chlazením, které je speciálně přizpůsobeno potřebám náročných uživatelů. Velký kovový panel ochlazuje nejen GPU, ale i paměťové moduly (typu GDDR6). Teplo z těchto komponent přenáší kovový panel přímo do all-in-one chlazení, díky čemuž se nezahřívá celý vnitřek skříně. Rovnováhu mezi chladicím výkonem a širokou kompatibilitou pro uchycení moderních skříní umožňuje 240mm výměník tepla. Tichý ventilátor a nízkoprofilový chladič uvnitř krytu grafické karty pak mají udržovat napájecí obvody grafické karty stále chladné. Alespoň to tvrdí Asus.

Karta je vybavena dlouhými 600mm hadicemi pro chladicí kapalinu, což umožňuje více variant montáže do skříně, dokonce i do skříně E-ATX s prostorným vnitřkem. Hadice jsou navíc opatřeny textilním opletením, které je chrání před oděrkami, a navíc jim dodávají zajímavý vzhled.

 ASUS chystá prodej ROG Radeonu RX 6800XT s AiO chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

O rychlý odvod teplého vzduchu přes hustě posazená žebra výměníku se stará dvojice navržených 120mm ventilátorů, které mají být optimalizovány pro vysoký průtok vzduchu. Stejně jako u dalších ROG Strix karet mohou být vestavěné konektory FanConnect II u modelu ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT připojeny ke dvojici systémových ventilátorů. Tyto konektory umožňují, aby připojené ventilátory skříně reagovaly přímo na změny teplot GPU nebo CPU zvýšením proudění vzduchu, kdykoli je to potřeba.

Doporučená cena ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT dosud stanovena nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama