Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

16. 9. 2010 00:00 34

GeForce GTS 450 jsou oficiálně na trhu a my vám tak můžeme přinést recenzi pořádně upravené karty. Konkrétně jsme se zaměřili na DirectCU TOP od Asusu, která toho za příplatek v řádu stokorun nabízí opravdu hodně: možnost měnit napětí, takt jádra vysokých 925 MHz, přepracované PCB a vylepšené chlazení.

Reklama

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Kartu DirectCU TOP dostanete překvapivě v poměrně malé krabici, doba velkých balení je dávno pryč. Na krabici se dozvíte všechny důležité informace. Sem patří zejména výrazně vyšší frekvence jádra proti referenční verzi, vyměněný chladič s lepšími teplotami a nižší hlučností a také možnost Voltage Tweak neboli možnost zvýšit napětí na jádře.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Ačkoliv jde o rozšířenou verzi GeForce GTS 450, příslušenství patří k těm chudším. Je v něm jen malý manuál, DVD s ovladači/utilitami a redukce k napájení.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zde už je samotná karta. Hned na první pohled je patrné, že se od referenční verze značně liší. Vyměněné je už samotné chlazení, které mírně přesahuje PCB karty, které je proti referenční verzi delší. Ve své kategorii tak upravená GTS 450 od Asus patří k těm nejdelším kartám. Na druhou stranu má PCB otočený napájecí konektor, čímž se tento problém částečně redukuje.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zezadu karty je vidět, že i když PCB nese 1 GB paměti, je navrženo k osazení šesti paměťových čipů podobně jako referenční návrh. Všimněte si také netradičně umístěného malého pasivu, který chladí napěťové regulátory. Ty jsou i ze zadní strany PCB.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Pohled zboku na kartu odhaluje výstupy na monitory. I ty se od referenční verze liší. Místo dvou DVI je osazen jen jediný, místo mini verze HDMI je zde klasická plná verze a třetím konektorem je starý analog. Asus zřejmě zastává názor, že část hráčů má doma ještě staré CRT monitory či levné LCD s analogovým vstupem.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod plastovou krytkou chladiče je umístěn zmiňovaný šestipinový napájecí konektor. Ten je otočený směrem vzhůru, což majitelé kratších skříní a většího množství disků jistě ocení.

Asus ENGTS 450 TOP — Fermi s výkonem nad HD 5770
i Zdroj: PCTuning.cz


Vlevo nahoře testovaný Asus ENGTS 450 TOP, dole referenční GeForce GTS 450, vpravo nahoře GeForce GTX 460 a pod ním Radeon HD 5770 (pro zvětšení klikněte)

Jak je vidět, ve srovnání s referenční verzí GeForce GTS 450 je upravený model od Asusu opravdu o něco delší, karta je srovnatelná s DirectCU TOP verzí GTX 460 a výrazně delší je PCB také ve srovnání s podobně výkonným ATI Radeonem HD 5770.


-pro zvětšení klikněte-

Pokud sundáme chladič, objeví se slušně navržené PCB karty. Je nutné ocenit, že Asus na rozdíl od referenčního návrhu myslel také na chlazení mosfet tranzistorů, které kryje hliníkový pasiv.



-pro zvětšení klikněte-

40nm jádro GF106 je stejně jako v případě referenční karty osazené v první revizi A1. To ale Asusu nemohlo zabránit, aby jej opravdu výrazně přetaktovali. Místo 783 MHz tak jádro běží na 925 MHz, což je větší frekvence, než na jakou jsem se dostal při taktování referenční verze (tam jsem skončil na 900 MHz). Stejně tak shadery běžely místo 1566 na 1850 MHz. Že by tak Asus pro svoji TOP verzi používal výběrová jádra? Je to dost pravděpodobné. Nicméně další parametry jako 192 unifikovaných shaderů, 16 ROP jednotek či 32 texturovacích jednotek jsou samozřejmě shodné s referenční verzí.

alt

Paměti jsou připojeny přes 128bitovou sběrnici, jsou typu GDDR5, mají kapacitu celkový 1 GB a jde o 0,5ns čipy Samsung K4G10325FE-HC05, kterými byla osazena i referenční verze. Zatímco u té však běžely na frekvenci 3,6 GHz, v případě karty Asus TOP DirectCU tikají paměti na své certifikované frekvenci 4 GHz, takže propustnost narostla z 57,7 na rovných 64 GB/s. I to by mělo zejména ve vyšších rozlišeních přinést pár fps k dobru.


-pro zvětšení klikněte-

Jak už jsem prozradil a ostatně jste si toho jistě všimli i z fotek, vyměněný je také chladič. Ten stále odvádí teplo jen od jádra (na mosfety je vlastní malý pasiv) a je osazen 75mm ventilátorem, kompletně se však změnila jeho pasivní část. Zatímco v případě referenční GTS 450 jde jen o poměrně malý kus hliníku, u karty DirectCU TOP je chladič výrazně mohutnější a zejména jsou v něm osazeny dvě měděné heatpipe, které se přímo dotýkají jádra, takže odvod tepla by měl být daleko lepší. O tom se ostatně přesvědčíme sami.

alt

Napájecí konektor zůstal 4pinový, takže i v tomto případě jsem spokojený, regulace otáček nebude žádným problémem.

alt

Nakonec přidávám ještě screenshot z GPU-Z k přehledné kontrole všech parametrů karty. Proti referenční verzi se liší frekvence a tedy i všechny z ní se odvíjející parametry (paměťová propustnost, fillrate). Zbývá také dodat cenu, se kterou vás Asus potěší. Karta totiž není i přes množství vylepšení proti referenční verzi o mnoho dražší, konkrétně je cenový rozdíl cca 400 Kč. Doporučená cena pro Asus ENGTS 450 DirectCU TOP je tedy 3500 korun včetně daně.


Shrnující tabulka s parametry testovaných karet

alt

Testovací sestava

Procesor Intel Core i7 920 @ 3,6 GHz
Základní deska Asus P6T DeLuxe
RAM Kingston 3× 2 GB DDR3, 1600 MHz





Grafická karta
NVIDIA GeForce GTS 250
NVIDIA GeForce GTS 450
Asus ENGTS 450 DirectCU TOP
NVIDIA GeForce GTX 460 768 MB
NVIDIA GeForce GTX 460 1 GB
NVIDIA GeForce GTX 465
NVIDIA GeForce GTX 470
ATI Radeon HD 5750
ATI Radeon HD 5770
ATI Radeon HD 5830
ATI Radeon HD 5850
ATI Radeon HD 5870
Ovladače GeForce 258.96/260.52
ATI Catalyst 10.7
Pevný disk — systémový WD VelociRaptor WD1500HLFS
Pevný disk — data WD Caviar WD3200AAKS
Zdroj Nexus 850 W
Operační systém Windows 7 Ultimate 64bit

Stejně jako obvykle ve všech testech grafických karet poslední doby používám testovací sestavu osazenou procesorem Core i7 920 přetaktovaným na 3,6 GHz a k tomu slušných 6 GB DDR3 pamětí, aby byly testované karty co nejméně limitované ostatním hardwarem.

Metodika testování

Abych mohl snadno srovnat velké množství karet, použil jsem již tradiční skladbu celkem devíti moderních, populární a hardwarově náročných her z nedávného megatestu. Stejné bylo i testované rozlišení, hry jsem tak hrál ve vyšších rozlišeních 1680 × 1050 px a 1920 × 1200 px. Co se týče vyhlazování hran, testoval jsem s režimy bez, se čtyřnásobným vyhlazováním a po mnoha žádostech jsem se u výkonných karet rozhodl zařadit také režim s osminásobným vyhlazováním hran, byť je jeho přínos většinou velmi malý. Osminásobné vyhlazování jsem pochopitelně testoval jen u her, které zapnutí tohoto režimu podporují. V závěrečných kapitolách uvádím shrnující grafy jak s, tak bez osminásobného vyhlazování.

Testovací hry

alt

Call of Duty Modern Warfare 2 — Hry ze série Call of Duty nemají zabudovaný benchmark, testuji proto hraním hry. V nejnovějším pokračování je to mise Exodus, ve které testuji hraním prvních 30 sekund hry, kdy společně s dalšími vojáky a tanky dobýváme předměstí amerického města. Nastavení grafiky je maximální, fps měřím programem FRAPS, AA zapínám ve hře.

alt

Colin McRae DiRT 2 — Offroadové závody DiRT 2 mají vestavěný benchmark, který testuje jedno kolo rallycrossu v Aréně v Londýně. Tento benchmark k testování používám, nastavení hry je DirectX 9 maximum, AA zapínám ve hře. Testovat v DiRTu výhody DirectX 11 nelze, protože hra pouze přidává možnost zapnutí HDAO a tesselace, samotné zvýšení fps se stejnými efekty např. použitím Compute Shaderů možné není).

alt

Crysis — Crysis testuji vlastním hraním, kdy projíždím část džungle jeepem a fps měřím programem FRAPS. Nastavení grafiky je na high, AA zapínám ve hře.

alt

Dragon Age Origins — Testuji průchod osadou lidí na počátku hry, nastavení grafiky je na maximu včetně AA zapnutého ve hře, fps měřím programem FRAPS.

alt

Far Cry 2 — Použil jsem volně dostupný benchmark, spouštěl jsem "Short Ranch". Nastavení vše na Very High či Ultra High pod DirectX 10, AA nastaveno v benchmarku.

alt

S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat — Testuji pomocí uvolněného benchmarku a testuji hned první scénu s běžným denním světlem. Nastavení hry je maximální pod DirectX 10, tedy Ambient Occlusion režim HBAO High. U karet s podporou DirectX 10.1 povoluji jejich podporu, u těch s DirectX 11 zase zapínám DirectX 11 renderování (dochází ke zvýšení fps), avšak DirectX 11 detaily jako tesselace nechávám vypnuté.

alt

Tom Clancy's H.A.W.X. — Letecký simulátor H.A.W.X. testuji pomocí vestavěného benchmarku. Nastavení hry je maximální, u karet s podporou DirectX 10.1 a vyšší zapínám tuto podporu. AA nastaveno ve hře.

alt

Warhammer 40 000 Dawn of War II — Pro testování hry používám vestavěný benchmark, nastavení hry je maximální, AA zapínám v ovladačích.

alt

World In Conflict — Zde používám obligátní vestavěný test. Nastavuji vše na maximální kvalitu, včetně všech položek v rozšířených volbách. Hodnota AA nastavena v menu hry.


3DMark 06

alt
výsledky z 3DMarku 06 nejsou započítané v celkových průměrech

alt

3DMark Vantage

alt

alt
výsledky z 3DMarku Vantage nejsou započítané v celkových průměrech

Call of Duty Modern Warfare 2

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Colin McRae DiRT 2

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Crysis

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Dragon Age Origins

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Far Cry 2

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Tom Clancy's H.A.W.X.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Warhammer 40 000 Dawn of War II

alt

alt

alt

alt

alt

alt

World in Conflict

alt


-pro zvětšení klikněte-


-pro zvětšení klikněte-

alt

alt

alt

alt


Přetaktování

alt

Protože je karta už od Asus poměrně vysoko taktovaná a takt 925 MHz mnou testovaná referenční verze vůbec nezvládla, byl jsem velmi zvědavý, zda a o kolik půjde čip dále přetaktovat. Hned jsem proto nainstaloval na DVD nachystanou utilitu Smart Doctor, která umožní zvýšit napětí z 1,12 na 1,2 V a napětí jsem také patřičně zvýšil. Mým cílem bylo překonat hranici 1 GHz, což se nakonec povedlo a karta byla stabilní při 1015 MHz, při 1025 MHz už padala. Podařilo se přetaktovat také paměťové čipy, ty si ze 4,0 GHz nakonec daly říct až na 4,6 GHz. Teď se pojďme podívat, o kolik vzrost výkon.

alt alt
3DMark 06 nastavení 1920 × 1200 px, 4× AA — vlevo výkon na základních taktech, vpravo po přetaktování

V 3DMarku 06 byl nárůst po dalším přetaktování karty 5,5 %. To není mnoho, vzhledem k vysokým základním taktům to ale podle mého názoru není ani k zahození. Mimochodem s referenční GTS 450 jsem naměřil 9606 bodů, takže po dalším přetaktování na lehce přes 1 GHz utekla TOP verze referenčnímu modelu o 20 %.

alt

alt
3DMark Vantage nastavení eXtreme — nahoře výkon na základních taktech, dole po přetaktování

V náročnějším 3DMarku Vantage byl nárůst skóre vyšší, v tomto případě další přetaktování přineslo necelých 12 % výkonu navíc, proti původní referenční verzi s takty 783/3600 MHz byl nárůst téměř 31 %. Nicméně abychom se vrátili k dnes testovanému modelu, další přetaktování vám přidá okolo 8-10 % výkonu navíc, čímž se můžete nebezpečně přiblížit na dohled GeForce GTX 460 768 MB, byť na její úroveň se nejspíš nedostanete (proti referenční GTS 450 je GTX 460 768 MB výkonnější v průměru o vysokých 40 %).

Teploty

alt

Vzhledem k vyměněnému chladiči mne opravdu zajímaly údaje o teplotě. Ta byla při frekvenci 925 MHz na jádře 68 °C, což je o 5 °C více než jsem naměřil u referenčního modelu při referenčních taktech.

alt

Po přetaktování se zvýšením napětí teplota samozřejmě stoupla, konkrétně na 72 °C při zvýšení rychlosti chladiče z 47 na 54 %.


Hlučnost

alt

S chladičem karty jsem byl osobně opravdu spokojený. V klidu o kartě díky velkému množství úsporných technologií nebudete vůbec vědět a tichá byla karta i v zátěži. Tam už je referenční model kvůli malé tepelné kapacitě pasivu občas trochu slyšet, zatímco verze Asus s velkým chladičem s heatpipe byla naprosto tichá i v tomto režimu.

Spotřeba

alt

Spotřebu jsem v klidu naměřil o pár Wattů nižší než u referenční verze a protože jde o nejnižší hodnotu v testu, nelze mít jedinou námitku.

alt

Horší je to se spotřebou v zátěži. Ta o moc nižší být nemůže, naopak je kvůli vyšší frekvenci jádra o něco vyšší. Vzhledem k výkonu karty tentokrát úplně vynechám srovnání s HD 5750 a budu srovnávat jen s HD 5770. Té totiž upravená GeForce GTS 450 konkuruje jak cenou, tak i výkonem. V zátěži je tak spotřeba při hraní vyšší o 15 W.

alt

Vyšší je také špičková spotřeba při maximálním vytížení karty, v tomto případě je rozdíl vysokých 40 W. Ovšem během běžného hraní bude spotřeba na úrovni hodnoty naměřené ve S.T.A.L.K.E.R.ovi, číslo z FurMarku berte spíše jako orientační maximální spotřebu, které dosáhnete opravdu výjimečně.


Procenta ke grafům celkového výkonu jsou počítána tak, že nejvýkonnější karta v každém nastavení dostane 100 % a vzhledem k ní se pak spočítá procentuální výkon ostatních testovaných karet. V grafech jsou pak uváděné průměry z procent v každém rozlišení, graf celkového výkonu všech rozlišení je pak průměr všech nastavení. Každé nastavení a každá hra má tedy úplně stejnou váhu na celkové hodnocení a v grafech jsou pouze hry, nikoliv 3DMarky 06 a Vantage.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Dostali jsme se ke grafům s celkovým výkonem. Jak jsem už naznačil v minulé kapitole a jistě jste si toho sami všimli, tak zatímco výkon referenční GeForce GTS 450 se pohybuje někde mezi ATI Radeonem HD 5750 a HD 5770, přetaktovaný model od Asusu se spolehlivě zařadil o stupínek výš, tedy nad Radeon HD 5770. Ten v průměru bez 8× AA překonává o necelá 4 %, v průměru s osminásobným vyhlazováním je pak rozdíl téměř 6 % ve prospěch GeForce. Pro 8× AA jsou však vhodnější karty s 32 ROP jednotkami (GeForce GTX 465/460 1 GB).

Rozhodně zajímavý je dále údaj o nárůstu výkonu proti referenční GeForce GTS 450, kterou přetaktovaný model od Asus překonává o slušných 14 %. Pro úplnost pak jen dodám, že na ATI Radeon HD 5830 ztrácí testovaní karta od Asusu 16 a na GTX 460 768 MB téměř 23 %. Je tak zřejmé, že i pokud kartu přetaktujete stejně jako my na 1 GHz na jádře, stejně s výkonem nedoženete ani Radeon HD 5830, natož GeForce GTX 460 768 MB.


Jak získáváme orientační ceny karet? Bereme nejlevnější dostupnou (skladem či s garantovanou několikadenní dostupností) verzi s alespoň plnými referenčními takty z internetových obchodů Alfacomp, Alza a CZC. Ceny jsou brané ke dni psaní článku, tj. středa 15. září.

Gainward GeForce GTS 250 512 MB za 2630 Kč s DPH (skladem, alfacomp)
Gigabyte GeForce GTS 450 ua 3085 Kč s DPH (skladem, alfacomp)
Asus ENGTS 450 DirectCU TOP za 3500 Kč s DPH (doporučená cena, karta zatím není dostupná)
Gainward GeForce GTX 460 768 MB za 4135 Kč s DPH (skladem, alfacomp)
Gainward GeForce GTX 460 1 GB za 5125 Kč s DPH (na cestě, alfacomp)
Asus GeForce GTX 465 za 4967 Kč s DPH (skladem, alza)
Inno 3D GeForce GTX 470 za 6365 Kč s DPH (skladem, alfacomp)
MSI Radeon HD 5750 1 GB za 3132 Kč s DPH (skladem, czechcomputer)
Powercolor Radeon HD 5770 1 GB za 3660 Kč s DPH (2 dny, czechcomputer)
Asus Radeon HD 5830 1 GB za 4944 Kč s DPH (skladem, czechcomputer)
Sapphire Radeon HD 5850 1 GB za 6444 Kč s DPH (skladem, czechcomputer)
Asus Radeon HD 5870 1 GB za 8388 Kč s DPH (skladem, alza)

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Poměr cena/výkon je u upravené GeForce GTS 450 od Asusu přibližně na stejné úrovni jako u referenční verze. To znamená, že pokud se rozhodnete připlatit si více peněz za vyšší výkon, rozhodně tím chybu neuděláte. V poměru cena/výkon karta také spolehlivě překonává všechny konkurenční ATI Radeony. Existují však přeci jen dvě karty, které v poměru cena/výkon GeForce GTS 450 ohrožují. Tou první je stará GeForce GTS 250 postavená na jádře G92b. Ta je sice o kus pomalejší, ale také o téměř tisíc korun levnější. Chybí jí však podpora DirectX 11 a má také vysokou spotřebu.

Největším soupeřem pro přetaktovanou GeForce GTS 450 DirectCU TOP od Asus ale bude výkonnější GeForce GTX 460 v 768MB verzi. U té totiž NVIDIA stáhla její cenu těsně nad čtytisícovou hranici a karta je tak jen o cca šest set draží než testovaný Asus, zatímco výkon je vyšší o čtvrtinu. Z toho logicky vyplývá, že GeForce GTX 460 768 MB nabízí o ještě o chlup lepší poměr cena/výkon než testovaná přetawktovaná GTS 450 od Asusu, rozdíly však v průměru nejsou velké.


alt

Testovaná karta Asus ENGTS 450 DirectCU TOP se mi osobně jako upravená NVIDIA GeForce GTS 450 1 GB opravdu líbila. Karta je totiž upravena téměř ve všech ohledech. Tím pro většinu uživatelů nejdůležitějším jsou samozřejmě frekvence. Zde Asus obzvlášť přitlačil na pilu a místo 783 tak jádro tiká na 925 MHz, v případě pamětí jsou to 4 GHz namísto původních 3,6. Výkon tak proti referenční verzi narostl o slušných 14 % a překonal i ATI Radeon HD 5770 1 GB. Tím to navíc pořád nemusí končit, se zvýšeným napětím na jádře (přes utilitu Asus Smart Doctor) jsem z jádra vymáčknul těsně přes 1 GHz, trochu šly popohnat i paměti a výkon byl rázem ještě o téměř 10 % vyšší.

Stejně tak si zaslouží pochvalu chlazení, které má proti referenční verzi měděné jádro a je naprosto tiché i v zátěži a drží přitom teplotu jádra na přijatelné úrovni. O pár Wattů se po přepracování PCB snížila také spotřeba v klidu. Jen ta v zátěži je o něco slabší, proti konkurenčnímu Radeonu HD 5770 je vyšší o cca 25 W. A když už jsme u těch negativ, rýpnout si musím také do PCB, které patří v této kategorii k těm delším, alespoň trochu to však spravuje napájecí konektor otočený o 90°. Dál ale musím pokračovat opět v chválení, kromě frekvencí a chladiče se mi líbila také podpora technologií, kdy karta nabízí pro hráče vše podstatné, tedy DirectX 11 a v některých hrách také využijete podporu NVIDIA PhysX.

Nejdůležitější na celé kartě je ale samozřejmě její cena. A i tady vás naštěstí Asus potěší, cenu totiž nastavil pod úroveň nejlevnějšího ATI Radeonu HD 5770 1 GB, takže v poměru cena/výkon je na tom lépe právě testovaný Asus, který za nižší cenu nabízí vyšší výkon a jeho poměr cena/výkon je na úrovni referenční GeForce GTS 450, což se u upravených karet moc často nestává.

Jednu kartu jsem však ve srovnání nezmínil a záměrně si ji nechávám až na teď. Asus ENGTS 450 DirectCU TOP totiž nemá žádného vážného soupeře v řadách ATI Radeon, ale přímo v řadě GeForce. Je jím pochopitelně oblíbený výkonnější model GTX 460 768 MB, jehož cenu NVIDIA z původních pěti stlačila lehce nad čtyřtisícovou hranici. Karta je přitom o 23 % výkonnější než přetaktovaná testovaná GTS 450 od Asusu a tento rozdíl nestáhnete ani po dalším přetaktování, navíc taktovat jde i GTX 460 a to velmi dobře.V poměru cena/výkon tak testovanou kartu od Asusu poráží GTX 460 768 MB, byť rozdíly nejsou velké. Pokud jste ale ochotni si oněch několik set připlatit, vyplatí se v poměru cena/výkon více právě GTX 460 768 MB.

Abych to celé shrnul, Asus ENGTS 450 DirectCU TOP je opravdu povedená karta, která se mi moc líbila. Jakožto upravená GeForce GTS 450 má všechny parametry (výkon, chlazení, spotřeba v klidu, možnost měnit napětí na jádře atd.) vyladěné o kus lépe než referenční verze, to vše při zachování stejně dobrého poměru cena/výkon, který konkurenci nedává šanci. Karta má však konkurenci z vlastních řad, kterou je výkonnější model GeForce GTX 460 768 MB, který nabízí ještě o chlup lepší poměr cena/výkon. Rozdíly však nejsou velké a protože obě karty nabízí poměr cena/výkon překonávající veškerou konkurenci s velkým rozdílem, odnáší si od nás Asus ENGTS 450 DirectCU TOP doporučení a ocenění za povedenou kartu skvělým poměrem cena/výkon.


PCTuning Silver Award, září 2010
Asus ENGTS 450 DirectCU TOP
"výrazně upravená GeForce GTS 450 se skvělým poměrem cena/výkon"

alt

Poděkování

Za zapůjčení grafické karty Asus ENGTS 450 DirectCU TOP děkujeme společnosti  Asus.

alt

Dále děkujeme partnerům Acer,Intel, Gigabyte a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

alt alt

alt alt

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama