asus-planuje-netbook-s-os-android
Novinka Asus plánuje netbook s OS Android

Asus plánuje netbook s OS Android

Jan Šorfa

Jan Šorfa

21. 2. 2009 00:00 4

V poslední době rychle roste obliba volně šiřitelné "smartphone" platformy Google Android, kterou využívá už spousta zařízení a nyní se přidává i Asus se svými netbooky řady Eee PC.

Reklama

Před dvěma týdny Archos oznámil vydání nového telefonu s dotykovým displejem založený na OS Android a nyní vydal Asus prohlášení, že bude využívat OS Android na některých svých netboocích. Podle dalších informací Asus už pracuje na uvedení nové řady netbooků s OS Android.

OS Android je volně šiřitelná "open source" platforma založená na OS Linux, vyvinutá hlavně pro "smartphone" zařízení. Asus vede k využití Android platformy hlavně vidina snížených nákladu na licencování OS a viditelné snížení spotřeby než kdyby netbook používal OS Microsoft Windows XP, který je v současnosti na netboocích nejpoužívanější OS.

Asus plánuje netbook s OS Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším přínosem pro výrobce a vývojáře Android platformy je, že OS Android je "open source" a dá se jednoduše upravit a přizpůsobit podle vlastních potřeb a plně tak využít všech možnosti používaného zařízení.Pokud Asus úspěšně vydá své netbooky na platformě Android, může to být podnět i pro jiné výrobce notebooků, aby začaly využívat OS Android na svých zařízeních a poskytly tak větší konkurenci OS obřích společností jako je Microsoft a Apple.

Asus zatím neinformoval o přesném datu vydání nové řady netbooků založených na Android platformě ani přibližných cenách. Můžeme zatím pouze čekat než se dozvíme další informace.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama