asus-pracuje-na-dalsim-tabletu-s-ctyrjadrovou-tegrou
Novinka Asus pracuje na dalším tabletu s čtyřjádrovou Tegrou

Asus pracuje na dalším tabletu s čtyřjádrovou Tegrou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 2. 2012 13:00 2

Nová varianta tabletu Transformer bude představena v příštích dnech. V jejím nitru dostala znovu prostor Tegra 3.

Reklama

Asus se sice veze na vlně zájmu o tablety, ale příliš důvodů k radosti nemá. Prodeje dosavadních modelů za 4. čtvrtletí 2011 byly mizerné (dle iSuppli udal pouze 612 tisíc kusů), dalším velkým problémem jsou komplikace, které od počátku sužují Transformer Prime.

Přesto všechno tchajwanský výrobce pracuje na dalším modelu, tentokrát s označením TF300T. Nový tablet je vybaven desetipalcovým displejem typu IPS a pravděpodobně i výkonným čipsetem nVidia Tegra 3 (ve hře zůstává i dvoujádrová varianta se Snapdragonem APQ8060A od Qualcommu).

Prodávat se bude s předinstalovaným čtyřkovým Androidem Ice Cream Sandwich.

Uniklý slajd z prezentace dále napovídá, že zadní kamera nabídne rozlišení osm megapixelů, zřejmě i s možností záznamu 1080p videa. Vnější rozměry tabletu jsou 180,8 × 263 × 9,9 milimetru, hmotnost 640 gramů.

Nepřehlédněte:

Podíl iPadu na trhu tabletů znovu klesl, tvrdí iSuppli

Základní verze by v sobě měla integrovat 16 GB vnitřní paměti. Dále ji bude možné rozšířit pomocí karet standardu micro SD.

Oficiální představení tabletu se uskuteční s největší pravděpodobností na veletrhu Mobile World Congress (MWC), který začíná již příští týden. Novinka je odlehčenou verzí Transformeru Prime, čemuž napovídá i použití méně kvalitních materiálů (zadní strana je vyrobena z plastu) či nižší výdrž na baterii.

Transformer Prime zůstává nadále nejlepším androidím tabletem na trhu. Jeho cena je ale neúměrně vysoká. Takřka 16 tisíc korun dá za zařízení, na které je dostupné zatím pouze malé procento optimalizovaných aplikací, pouze neinformovaný člověk, nebo skalní příznivce Androidu. Nikdo jiný.

Levnější zařízení s podobným výkonem by se hodilo, a to nejen Asusu, kterému by zajisté pomohlo k lepším prodejům, ale hlavně uživatelům.

Asus pracuje na dalším tabletu s čtyřjádrovou Tegrou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama