asus-pripravuje-ctyrjadrovy-tablet-s-tegrou-3-za-necelych-5100-kc
Apple Novinka Asus připravuje čtyřjádrový tablet s Tegrou 3 za necelých 5100 Kč

Asus připravuje čtyřjádrový tablet s Tegrou 3 za necelých 5100 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 1. 2012 11:45 10

Přiznejme si to, tablety pro většinu uživatelů stále příliš drahé. To se snad změní v průběhu roku, kdy bude do prodeje uvedeno několik zařízení s cenou okolo 5000-6000 Kč.

Reklama

Nákupní horečka, která se rozpoutala kolem výprodeje TouchPadu, jasně ukázala, že po tomto typu zařízení poptávka je, ale brzdí ji prozatím vyšší cena.

Výrobci se dosud snažili iPadu konkurovat spíše počtem jader a megapixelů, nakonec ale možná i oni pochopili, že tudy cesta nevede a zřejmě ani nikdy nepovede.

V průběhu roku se tak na trh dostanou levnější zařízení, mezi nimi i sedmipalcový tablet Eee Pad MeMo 370T, který se bude pyšnit výborným poměrem cena/výkon.

Asus na CES potvrdil, že bude postavený na čipsetu nVidia Tegra 3. Operačním systémem je Android 4.0. Jeho největší předností však není výkonný hardware, ale cena. Výrobce zamýšlí, že jej začne prodávat za 249 dolarů, tedy přibližně 5100 korun.

Na veletrhu je k vidění několik prototypů. Všechny jsou osazeny displejem typu IPS (In Plane Switching) a mají na zadní straně osmimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením.

V oblasti vyhrazené konektorům nechybí jeden microUSB a microHDMI konektor, k dispozici je i čtečka paměťových karet. Finální verze bude pravděpodobně pracovat s 1 GB operační paměti, ta vnitřní má mít velikost 16 gigabajtů.

Vzhledem k jeho rozměrům, tj., že spadá do kategorie menších tabletů, se má hmotnost pohybovat pouze okolo 400 gramů. Prodávat se začne během několika příštích měsíců. Informaci momentálně ověřuji u českého zastoupení Asustek.

Zdroj: Androidandme

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama