Asus rozšiřuje řadu ROG Flow o největší model a přidává na výkonu notebooku ROG Strix 17
i Zdroj: Asus
Novinka Asus rozšiřuje řadu ROG Flow o největší model a přidává na výkonu notebooku ROG Strix 17

Asus rozšiřuje řadu ROG Flow o největší model a přidává na výkonu notebooku ROG Strix 17

David Jiránek

David Jiránek

17. 5. 2022 18:10

Asus si pro nás představil další várku novinek, tentokrát ze série ROG. Hráčům se do rukou dostanou modely ROG Strix Scar 17 SE (recenze již brzy) a ta konvertibilní Flow X16.

Reklama

Asus ROG Flow X16

Model Flow X16 se zařazuje do stále mladé série herních zařízení Flow. Jde o velmi kompaktní herní stroje stavěné pro časté přenášení. I proto v nich najdeme spíš slabší komponenty, které lze lépe uchladit ve stísněných prostorách. Výkon pak dodává externí grafická karta připojená přes speciální konektor.

Asus rozšiřuje řadu ROG Flow o největší model a přidává na výkonu notebooku ROG Strix 17
i Zdroj: Asus

U Flow X16 byl tento recept malinko pozměněn. Stále půjde o relativně kompaktní notebook s displejem o úhlopříčce 16 palců a poměrem stran 16:10, nicméně interní komponenty rozhodně nehrají sekundární roli. Uvnitř konvertibilního notebooku tepe AMD Ryzen 9 6900 HS a RTX 3070 Ti.

Aby se tato dvojici uchladila, sáhnul Asus po tekutém kovu přenášejícím teplo od procesoru do heatpipes. Systém chlazení Frost Forse využívá řadu dalších heatsinků, tři ventilátory a mohutná žebrování k odvodu tepla. Žebrování radiátoru na zadní straně má plochu 110,902 mm2 a celkem 330 výřezů o tloušťce 0,1 mm.

Displej má obnovovací frekvenci 165 Hz, maximální jas až 1 100 nitů a mini LED podsvícení s 512 zónami. Rozlišení je QHD a barevné pokrytí 100% DCI-P3 s Pantone certifikací a Dolby Vision podporou.

Konfigurovat lze Flow X16 až s 2 TB PCIe 4.0 úložiště a 64 GB DDR5 RAM na frekvenci 4 800 Mhz.

Asus ROG Scar 17 SE

Druhou novinkou je speciální edice notebooku ROG Strix Scar 17. V čem se tento model liší oproti základní verzi? Zejména vyšším výkonem v podání grafické karty RTX 3080 s TDP 275 W při Dynamic Boostu. Tedy o 25 W více než v případě základní verzi.

Procesor zvolil Asus model Intel Core i9-12900HX s celkem 8 výkonnými a 8 efektivními jádry. Pokud grafiku nevyužíváte naplno, může si procesor říct až o 175 W.

Asus rozšiřuje řadu ROG Flow o největší model a přidává na výkonu notebooku ROG Strix 17
i Zdroj: Asus

V útrobách notebooku se skrývá velká vapor champer pokrývající nejen GPU a CPU, ale i půlku základní desky. K efektivnějšímu přenosu přispívá vylepšený tekutý kov vyvinutý s firmou Thermal Grizzly. Nese název Conductonaut Extreme a je nanesen na GPU i CPU. Teploty by měly oproti klasickému tekutému kovu spadnout o dalších 5°C.

V útrobách dále nalezneme až 64 GB DDR5 RAM na frekvenci 4800 Mhz a dvě PCIe 4.0 SSD v Raidu 0. Displej zůstává stejný, tedy 240Hz QHD nebo 360 FullHD, oba disponující 3ms odezvou.

Napájecí 330W adaptér prošel odtučňovací kůrou. Je o 34% menší a o 27% lehčí v porovnání se staršími modely. Baterie má kapacitu 90 Wh a notebook podporuje také napájení pomocí USB-C Power Delivery.

Na zadní stranu víka notebooku Asus nanesl vrstvu speciálního inkoustu, která se ukáže pouze pod modrým a UV světlem.

Ceny obou modelů zatím nebyly upřesněny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama