asus-si-na-oslavu-20-vyroci-na-trhu-s-grafickymi-kartami-pripravil-dalsi-chutovku-stylovou-grafiku-gtx-970-turbo
Novinka Asus si na oslavu 20. výročí na trhu s grafickými kartami připravil další chuťovku - stylovou grafiku GTX 970 Turbo

Asus si na oslavu 20. výročí na trhu s grafickými kartami připravil další chuťovku - stylovou grafiku GTX 970 Turbo

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 4. 2015 13:00

Asus hodlá k příležitosti 20. let na trhu s grafickými kartami vydat kromě výkonné grafiky GTX 980 20th Anniversary Edition také model GeForce GTX 970 Turbo.

Reklama

Jedná se již o třetí provedení této grafické karty od Asusu, které ve stávající nabídce doplní modely GTX 970 Strix a kompaktní GTX 970 DCU2 Mini. Nová karta má elegantní provedení chladiče, které připomíná referenční chladiče od NVIDIA, nicméně má bílý kryt s červenými linkami. Pod krytem se samozřejmě ukrývá také pasiv s hustým hliníkovým žebrováním a základna, která odvádí teplo do GPU, VRM a pamětí. Podobně jako referenční chladiče NVIDIA využívá i tento chladič jediný radiální ventilátor.

Asus si na oslavu 20. výročí na trhu s grafickými kartami připravil další chuťovku - stylovou grafiku GTX 970 Turbo
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafika GTX 970 Turbo je překvapivě založena na kratším PCB, které Asus použil už u zmíněného kompaktního modelu GTX 970 DCU2 Mini. Samotný chladič tudíž přesahuje plochu PCB. Výrobce kartě propůjčil také mírné tovární přetaktování. Takt GPU zvednul z referenčních 1050 MHz na 1088 MHz a hodnota GPU boost frekvence se vyšplhá až na 1228 MHz. 

Na rozdíl od modelu GTX 970 DCU2 Mini využil výrobce pro napájení karty kombinaci 6pinového a 8pinového PCIe konektoru, jako tomu je u referenčních modelů GTX 970. Nestandardní je pak také sada výstupů zadního panelu, na němž v tomto případě najdeme dva porty dual-link DVI a po jednom konektoru HDMI 2.0 a DisplayPort 1.2. 

Kdy bude tato speciální edice uvedena na trh a za kolik zatím bohužel nevíme. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama