Asus spouští prodej herního notebooku ROG Flow X13
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Asus spouští prodej herního notebooku ROG Flow X13

Asus spouští prodej herního notebooku ROG Flow X13

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 6. 2021 10:38

Společnost Asus představila svůj první konvertibilní 2v1 herní notebook ROG Flow X13

Reklama

Nový Flow X13 je pouze 15,8 milimetru tenký a váží 1,3 kilogramu. Plného výkonu dosáhne i s lehkým 100W adaptérem USB typu C a jeho baterie zaručí až deset hodin přehrávání videa. Uvnitř zařízení se může nacházet až osmijádrový procesor AMD Ryzen 9 5980HS s 16 vlákny a dedikovaná grafická karta GeForce GTX 1650.

Výběr ze dvou 16:10 displejů nabízí buď obnovovací frekvenci 120 Hz a Full HD rozlišení, nebo 4K rozlišení s bohatšími detaily. Oba panely jsou vybaveny funkcí Adaptive-Sync, která synchronizuje obnovovací frekvenci panelu s obnovovací frekvencí GPU, aby se snížila prodleva, minimalizovalo sekání a eliminovalo vizuální trhání. Obě obrazovky jsou také z továrny kalibrovány tak, aby splňovaly standard Pantone pro přesnost barev.

Standardní režim notebooku je vhodný pro seriózní hraní a multitasking. Režim tabletu umožňuje procházet obsah nebo ručně kreslit a psát poznámky pomocí kompatibilního aktivního stylusu, jako je například Asus Pen. Dotykový displej je chráněn sklem Gorilla Glass, které odolává poškrábání při každodenním používání.

360° kloub zvládá také režim stojánku, který posune obrazovku blíže k uživateli, a režim stanu, který minimalizuje prostor potřebný pro postavení zařízení. Všechny tyto polohy poskytují chladicím ventilátorům nerušený přístup ke vzduchu, což dokáže snížit pracovní teploty až o 8 stupňů. Alespoň podle výrobce.

Flow X13
i Zdroj: PCTuning.cz
Flow X13

Zjednodušený 100W adaptér typu C pro model Flow X13 měří pouhých 75 × 75 × 28,8 mm a váží pouze 300 gramů, což je mnohem méně než u napájecích zdrojů obvyklých herních notebooků. Díky technologii rychlého nabíjení lze baterii doplnit z 0 % na 50 % za 30 minut.

Pro pohodlnější psaní má Flow X13 klávesnici od kraje ke kraji. Klávesy mají zakřivený tvar a délku stisku 1,7 mm. Fuknce N-key rollover zajistí přesnou registraci stisků při rychlém psaní nebo hraní a bílé podsvícení umožňuje orientaci v prostředí se slabým osvětlením.

Pokud by si chtěl uživatel pořádně zahrát, je připravena externí jednotka s grafikou RTX 3080. XG Mobile je spojena přímo s CPU pomocí vlastního rozhraní PCIe 3.0 x8, které je rychlejší než Thunderbolt 4. Rozhraní vyhrazuje exkluzivně pro grafiku datový tok až 63 Gb/s, což má za následek výrazně vyšší výkon než alternativní eGPU řešení. Samostatné připojení USB 3.2 Gen 2 přidává 10 Gb/s pouze pro I/O, přičemž obě linky sdílejí jeden 41cm kabel.

USB propojení pohání několikaportový hub XG Mobile, který disponuje čtyřmi USB porty typu A 3.2 Gen 1, slotem pro SD kartu v plné velikosti a gigabitovým Ethernet portem. Výstupy displeje DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0a se připojují přímo k externí GPU. Integrovaný 280W napájecí adaptér napájí XG Mobile a notebook současně, takže uživatelé nemusí nosit dva napájecí zdroje. 

Flow X13 také poskytuje dostatečné možnosti připojení, včetně portu USB 3.2 Gen 2 typu C, který podporuje funkce Power Delivery i DisplayPortu 1.4. Port HDMI 2.0b umožňuje připojení dalšího monitoru. Port USB 3.2 Gen 2 typu A je připraven pro herní myši nebo gamepady a 3,5mm jack zase pro sluchátka nebo náhlavní soupravy. Extra konektivitu umožňující rozšíření systému nabízí uživatelům XG Mobile I/O hub. Mimo to obsahuje proprietární konektor XG Mobile další port USB 3.2 Gen 2 typu C.

Cena Flow X13 začíná na 40 990 Kč a končí na 89 990 Kč v závislosti na výbavě.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama