asus-uvadi-na-trh-rt-ac56u-dual-band-wi-fi-router-ac1200
Novinka ASUS uvádí na trh RT-AC56U dual-band Wi-Fi router AC1200

ASUS uvádí na trh RT-AC56U dual-band Wi-Fi router AC1200

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

31. 5. 2013 14:00 1

A je tu další novinka od ASUS, společnost totiž oznámila vydání svého RT-AC56U WiFi routeru, který umí vysílat v obou pásmech a podporuje novou generaci WiFi 802.11ac. 

Reklama

Router má v sobě integrován dvoujádrový 800 MHz procesor a 256 MB operační paměti DDR3, aby zesílil výkon vysílání v pásmech 2,4 a 5 GHz. Výkon hardware obsaženého v routeru se promítá také na přenosové rychlosti, která dosahuje 867 Mbit/s v 5 GHz pásmu, či 300 Mbit/s přes 2,4 GHz pásmo. Celkem tedy 1167 Mbit/s, když pracuje router na obou frekvencích současně (díky firmware ASUSWRT).  

Router má štíhlé elegantní tělo. Také nabídne technologii ASUS AiRadar, která posiluje připojení na základě počtu připojených zařízení a jejich postavení vůči routeru. Router poskytne velkou stabilitu a rozsah pokrytí a to v libovolném směru. Ve srovnání s podobnými směrovači, u kterých není použit ASUS AiRadar, údajně RT-AC56U rozšiřuje pokrytí Wi-Fi signálu až o 150%. Proto je tento router ideální volbou pro firmy s více kancelářemi a větší domy. 

ASUS uvádí na trh RT-AC56U dual-band Wi-Fi router AC1200
i Zdroj: PCTuning.cz

RT-AC56U také poskytuje možnost připojit zařízení, jako jsou tiskárny, pomocí USB 3.0 portu či USB 2.0 portu. Dodávaný Download Master software navíc umožňuje stahovat data přímo do zařízení, připojeného pomocí USB portů. 

ASUS uvádí na trh RT-AC56U dual-band Wi-Fi router AC1200
i Zdroj: PCTuning.cz

K routeru je také dodávána aplikace AiCloud, která umožňuje uživatelům přistupovat k routeru i přes internet a to i z chytrých telefonů či tabletů s Android či iOS operačními systémy. Bezplatná aplikace podporuje mobilní sdílení, streamování a synchronizaci obsahu mobilních zařízení. Software by měl mít intuitivní prostředí.

Zdroj: TechPowerUp

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama