Battlefield Hardline: z bitevní vřavy do drsných velkoměst
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Battlefield Hardline: z bitevní vřavy do drsných velkoměst

Battlefield Hardline: z bitevní vřavy do drsných velkoměst | Kapitola 4

Sam Sadovski

Sam Sadovski

23. 3. 2015 03:00 25

Seznam kapitol

1. Opravdu „Battlefield“? 2. Singleplayer, aneb na jeden den policistou 3. Zábavný, místy frustrujicí multiplayer – výzbroj 4. Multiplayer – mechanika, netcode, komunita 5. Multiplayer – mapy
6. Multiplayer – battle pickupy, herní režimy 7. Nejen na čtyřech kolech to jde líp 8. Kvalita grafiky 9. Galerie snímků ze hry 10. Závěrečné shrnutí

Další rok, další Battlefield – tentokrát s policejním tématikou. Radikální změna, při níž hra úplně opouští válečné prostředí a přesouvá se do ulic velkoměst, kde proti sobě stojí armáda policistů a zločinců. Některé nové prvky překvapí příjemně, jiné už méně. Pojďme tedy nahlédnout do světa policejních zásahů a nejen bankovních loupeží.

Reklama

Multiplayer – mechanika, netcode, komunita

Mechanika

Máme co dočinění s enginem Frostbite 3, jehož součástí je dobře zpracovaný destrukční model. Zničení velkých částí mapy či obrovské změny prostředí v Battlefield: Hardline ale nečekejte. Na mapě Centrum (neboli „Downtown“) se však můžete setkat s padajicím jeřábem který zničí část vedlejší budovy a zároveň vám bude po dobu jedné minuty klepat s pohledem.

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

Lehká vozidla je konečně možné poškodit pomocí primárních zbraní, v případě lehké neobrněné helikoptéry je takové sestřelení pomocí AKM zcela reálné i mimo herní svět. Na druhou stranu má i malá helikoptéra protiraketové světlice, což na realismu trochu ubírá. Auta, motorky a obrněná vozidla se ale stále chovají komicky. Krom toho, že jízdní model není dle mého názoru dodělaný, máte možnost i za pomoci motorky bez problémů posunout několikatunový obrněný kolos.

Kulomet cal. 50 je sice v této hře (zejména v módu Hotwire) „über alles“, hráči ale s klidem vydrží 5–7 kulek z něj vypuštěných. Jak již je zvykem z předchozích dílů, zbraně příliš nekopou a zpětný ráz vám při míření velkou neplechu nenadělá.

Netcode

Battlefield 3 stále ještě pár drobných chybiček má, Battlefield 4 ani po posledním aktualizaci není šperk a už tu je další díl. Uspěchaný vývoj (i když ne od toho samého studia) se někde musel projevit. Příležitostí pro to se stal netcode. Čas od času se vám stane, že vás kulka nepřítele zabije až za rohem, či se s oponentem zabijete navzájem (tzv. tradekill.) „Běžná rutina“, nezbývá nic, než si zvyknout. Ve hře dochází i k rubberbandingu, jedná se však o minoritní záležitost.

Snímek obrazovky zobrazujicí tradekill. Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Snímek obrazovky zobrazujicí tradekill. Klepněte pro zvětšení

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

Komunita

Nejedná se přímo o herní aspekt, který vám studio ke koupené hře přibalí, jde však o jeden ze zážitků ze hry a je třeba ho zhodnotit.

Pokud v brzké době plánujete výlet do anglicky hovořící země a neznáte žádné nadávky pro případ rozčílení, Battlefield: Hardline pro vás bude skvělou učebnicí – stačí dávat pozor v chatu. Nemusíte se však na komunitu (v případě, že potřebujete náboje či životy) spoléhat. Jen přistupte ke hráči s tímto povoláním a podržte klávesu „E“. Přesto bych doporučoval hrát hru s přáteli, pro tento účel máte k dispozici četu, neboli „Platoon“ (klasická možnost založit skvadru jak jí znáte z předchozích dílů.)

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama