bleskovka-2x-1gb-ddr2-corsair-g-skill-v-testu
Hardware Článek Bleskovka : 2x 1GB DDR2 - Corsair + G.Skill v testu

Bleskovka : 2x 1GB DDR2 - Corsair + G.Skill v testu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

20. 9. 2006 02:00 24

Seznam kapitol

1. Úvod 2. G.Skill 2GB - F2 - 6400CL4-2GBPK 3. Corsair 2GB - TwinX 2048 - 8500C5 4. Testovací sestava 5. Paměť v sytému a přetaktování 6. Zkušenosti a závěr ...

V dnešním testů DDR2 pamětí se podíváme rovnou na dvojici 2GB kitů. Jako první se podíváme na donedávna velmi levné paměti z dílny společnosti G.Skill a druhé budou prémiové moduly Corsair. Celý test a vůbec výběr pamětí je poznamenán rapidním zdražením paměťových modulů.

Reklama
Bleskovka : 2x 1GB DDR2 - Corsair + G.Skill v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jistě znalí situace už ví, paměti obou standardů - DDR1 i DDR2 v posledních týdnech velmi zdražili. Kdo s koupí otálel, teď určitě lituje, neboť místo kýženého zlevnění nastal drastický opak. Některé moduly dokonce zdražili až o 30 a více procent. Většina všech modulů na trhu nyní stojí dokonce o několik tisíc více, než tomu bylo o prázdninách. Konzultoval jsem tuto situaci přímo se zástupcem společnosti Corsair, jakožto společností udávající v tomto odvětví směr vývoje trhu a dozvěděl jsem se, že výrobci čipů (hlavně Micron) nestíhají dodávat požadované objemy čipů, a proto výroba a následná distribuce vázne, stávající dostupné moduly tudíž zdražují.

Samozřejmě je jisté, že na nynější situaci ohledně zdražování veškerého hardware má vliv mnoho faktorů, které se nedají jednoduše v krátkosti specifikovat. Doufejme však, že se situace po vánocích uklidní a ceny se po novém roce budou opět dostávat k hladinám, které známe z období letních měsíců. I přes velmi nepříznivou situaci na trhu s paměťmi si dnes dvojici dual-channel kitů o velikosti 2GB (2x 1GB) otestujeme. Jako první se podíváme na donedávna velmi levné paměti z dílny společnosti G.Skill, paměti se řadí do kategorie výhodných a jsou určeny do "mainstreamového" segmentu trhu, jedná se o model - F2-6400CL4-2GBPK. Jako protiklad si zároveň otestujeme jednu z vlajkových lodí společnosti Corsair, dnes zatím druhé nejrychlejší moduly z firemní nabídky - TwinX 2048-8500C5. Nejrychlejší paměti Corsair ze série "Dominator" tikající na frekvenci 1111MHz vybavené vlastními větráčky si pro zajímavost otestujeme příště.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama