bleskovka-gskill-f1-4000biu2-2gbhv
Hardware Článek Bleskovka: GSkill F1-4000BIU2-2GBHV

Bleskovka: GSkill F1-4000BIU2-2GBHV | Kapitola 3

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 4. 2006 01:00 11

Seznam kapitol

1. G.Skill F1-4000BIU2 -2GBHV 2. Testovací sestava a metodika 3. Výsledky testů 4. Přetaktování a závěr

Dnes se nám do rukou dostala ještě žhavá novinka. Nové paměti společnosti GSkill řady HV, které představují špici výrobního portfolia firmy. Cenou a výkonem se tyto paměti dají postavit jako přímý konkurent nejlepším modulům na trhu v podobě OCZ EB a Corsair LL. Jak obstojí v takové konkurenci se dozvíte v článku.

Reklama
Bleskovka: GSkill F1-4000BIU2-2GBHV
i Zdroj: PCTuning.cz

Zde je jasně vidět, že lepší časování se projeví na výsledném skóre, ale rozdíl je v řádu několika procent. Ovšem ve výsledku se paměť GSkill HV zařadila těšně vedle svých o několik tisíc dražších soupeřů. Výsledek je opravdu téměř stejný, vzhledem k dost podobnému časování je to ovšem jasné.

Bleskovka: GSkill F1-4000BIU2-2GBHV
i Zdroj: PCTuning.cz

I v druhém testu v programu Everest, je výsledek obdobou prvního. I zde je čelo pelotonu velice vyrovnané, rozdíl který vám poskytne každá z těchto třech pamětí je téměř stejný, všechny tyto paměti jsou na této frekvenci a podobném časování opravdu rovnocennými soupeři. Výrazně pomalejší je pouze starší výrobek společnosti GSkill.

Bleskovka: GSkill F1-4000BIU2-2GBHV
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledky programu PCmark od společnosti Futuremark jsou považovány za etalon měření výkonu počítačů a nám proto bude tento test také stačit k porovnání výsledných počtů bodů. Výsledky mluví za vše, rozdíly jsou v rámci několika procent, zde se opět potvrzují i výsledky předešlé, všechny paměti díky podobnému časování podávají téměř stejné výkony. Zaostávají pouze o dost pomalejší paměti GSkill HZ.

Výsledky hovoří jasně, nové paměti GSkill se na základní frekvenci 500MHz a díky lepšímu časování kterých jsou na této frekvenci schopny zcela vyrovnají svým výkonem ostatním High-end pamětím, a hravě překonávají i své souputníky model HZ od stejné společnosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama