bohemia-interactive-oznamuji-nejvyssi-trzby-i-zisk-od-roku-2014
Novinka Bohemia Interactive oznamují nejvyšší tržby i zisk od roku 2014

Bohemia Interactive oznamují nejvyšší tržby i zisk od roku 2014

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 3. 2021 18:57 4

České studio Bohemia Interactive oznamuje hospodářské výsledky za rok 2020. Podle všech klíčových ukazatelů byl loňský rok pro Bohemia Interactive druhým nejúspěšnějším od založení studia v roce 1999. Tržby loni oproti roku 2019 vzrostly o desetinu, ukazatel EBITDA se meziročně zvýšil téměř o třetinu. Prodeje táhly zejména tituly Arma 3 a DayZ.

Reklama

Dvěma nejprodávanějšími hrami od studia Bohemia Interactive loni zůstaly vojenská simulace Arma 3 a multiplayerový survival DayZ. Navzdory tomu, že od vydání Arma 3 uběhlo již 7 let, je hra pro fanoušky stále zajímavá díky podpoře vývojářů a komunit a dodatečným obsahovým balíčkům (DLC).

Dnes už legendární a žánr definující hra DayZ silně rostla zejména na konzolích. Díky neustálému vylepšování technického stavu a herních mechanik však sbírá velmi kladné ohlasy hráčů napříč platformami a v rámci svého životního cyklu zažívá doslova renesanci. Kvarteto současných herních titulů od Bohemia Interactive doplňují free-to-play konzolová exkluzivita Vigor a unikátní kreativní platforma Ylands určená zejména pro mladší publikum.

Co se týká předpokládaného vývoje v roce 2021, studio očekává, že na jeho konci dosáhne ještě mírně lepších výsledků než loni. Posilovat svou pozici by mělo na konzolích, ale růst chce i geograficky. To byl také jeden z důvodů, proč se minulý měsíc spojilo se strategickým partnerem Tencent.

Bohemia Interactive oznamují nejvyšší tržby i zisk od roku 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama