boxee-box-multimedialni-spolecnik-s-mimozemskym-designem
Novinka Boxee Box - Multimediální společník s mimozemským designem

Boxee Box - Multimediální společník s mimozemským designem

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 9. 2010 11:00 2

Za velkou louží se Boxee Box o nějaký ten rozruch postaral a teď to vypadá, že se zařízení brzy dočkáme i v Evropě.

Reklama

Bizardně tvarovaná kostka je určena jako náhrada za vše, co by jste si mohli v obývacím pokoji přát. Software je založen na oblíbené a velmi úspěšné platformě XBMC, k níž přidává spoustu dalších "sociálně-síťových" funkcí.

Boxee Box - Multimediální společník s mimozemským designem
i Zdroj: PCTuning.cz

S kostkou si uživatelé užijí filmy a televizní programy z internetu, prohlížení webových stránek, streamovaná videa z téměř jakékoli webové stránky a přístup k médiím v domácí síti. Vývojáři jdou s dobou, a tak se můžeme těšit i na integraci služeb sociálních sítí. Můžete tak např. během nudných reklam chatovat s přáteli, nebo poslat tweet o tom, jak se vám film (ne)líbí.  

Boxee Box - Multimediální společník s mimozemským designem
i Zdroj: PCTuning.cz

Povedený černo-zelený box a QWERTY dálkový ovladač pro jednoduché surfování má na svědomí D-Link. Stejně jako většině podobných přístrojů nechybí 1080p HDMI výstup, podpora pro stereo, 802.11n WiFi a možnost rozšíření kapacity přes USB, nebo SD karty. Podle výrobce si poradí se všemi populárními kodeky, včetně DivX a Flash. O podporu nových formátů se pak postarají automatické aktualizace.

Co se však nachází uvnitř tohoto záhadného útvaru? Mimozemskou rasu tam opravdu neobjevíme, i když by tomu logo produktu napovídalo. Boxee box se měl stát jedním z prvních zařízení, kde bude použit čip NVIDIA Tegra 2 SoC, ale na poslední chvíli bylo rozhodnuto pro Intel Atom CE4100.

D-Link Boxee box bude k dispozici někdy v polovině listopadu a předobjednat si ho můžeme již dnes u Amazonu za cenu £ 199 (5500Kč).

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama