Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout

Jan Schrenk

Jan Schrenk

5. 7. 2018 03:00 10

Seznam kapitol

1. Obsese simulací 2. A jedem! 3. Simulátor nesimulátor 4. Je to zábavné?

Během minulého víkendu jsem měl možnost ověřit si jednu zásadní otázku, která trápí lidstvo již od počátku 20. století. Je skutečně profese řidiče autobusu MHD nejnudnější ze všech profesí? A víte co? Já pro vás, čtenáře PC Tuningu tuto odpověď nalezl. A bolelo to.

Reklama

Obsese simulací

Fascinují mě velké věci. Velká důlní rypadla, velká letadla, velká auta, velké steaky a samozřejmě velké srdce mojí manželky. Velké srdce simulovat nejde a dívání se na obrázek propečeného steaku hraničí s masochismem, ale většinu ostatních strojů na dnešních PC už nějak interpretovat dokážeme. Ono to začalo nevinně, když jsme poprvé hráli simulátor starosty Sim City, nebo simulátor prvoválečného pilota Red Baron. Občas trochu přituhlo v simulátoru automechanika, ale skutečný hardcore v mých očích představuje až simulátor realitního makléře a uklízeče v jedné osobě. Zcela osamocenou legendou samozřejmě zůstává hra na retardovaného kozla Goat simulator. V tomto světle vypadá dnes recenzovaný Bus Simulator 2018 jako něco celkem obyčejného.

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Přestože vidíme, že simulátor autobusu nemusí být tou úplně nejšílenější simulací, tak většinu světa jistě překvapí, že na poli autobusových her vládne konkurence. Lítý boj o těch pár šílenců snících po prodeji jízdenek se vedle série Bus Simulator XX pere i na první pohled celkem povedený, a hlavně komunitou piplaný OMSI a pár dalších. No a já si bláhově myslel, že konkurence přinese nějakou kvalitu i tady. Jó Jendo, chyba lávky!

První (retro) spuštění

Instalace nějakého toho jednoho či dvou gigabajtů dat v dnešní době zabere čas na jednu sprchu. Tak jsem si ji dal. Ostatně šofér by do práce měl přijít oholený a řádně voňavý, aby před cestujícími dobře reprezentoval svého zaměstnavatele nejen plynulou jízdou, ale i fešáckou elegancí sobě vlastní. Pak už jen připojit volant, požádat manželku (tu s velkým srdcem a trpělivostí nad simulační úchylkou svého manžela) o zabalení svačiny a můžeme se do toho pustit. Jasně, chtít nějaké intro, to by bylo snad až příliš, ale oči z důlků mi vypadly až při zhlédnutí menu. Já tedy mám opravdu rád přehlednost a jednoduchost, ale tohle nevypadalo ani tak přehledně, jako spíše strašně lacině. Když už vás ale nezaujme extrémní jednoduchost menu, pak to budou různé chyby překladu, nebo i chybějící texty vypadající jako: „Vlastníte %jmenopromenne% autobusů“. Jasně, jsou to drobnosti, které můžeme kdejaké budgetovce odpustit, jenže tahle budgetovka stojí osm stovek… a to není tak málo.

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Nastavení ovládání i grafiky (vše na max…) je věcí chviličky a pak už hurá, jde se na to.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama