Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen! | Kapitola 2

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

10. 11. 2014 04:00 54

Seznam kapitol

1. Návrat věhlasné značky? 2. Příběh 3. Prostředí hry, atmosféra a násilí 4. Vozidla v CoD? V kampani ano! 5. Exoskelet a zbraně
6. Hratelnost a obtížnost 7. Bugy, aneb co vas bude ubíjet více než vaši nepřátelé 8. Grafika 9. Multiplayer a závěr

U nového dílu ságy Call of Duty nás tvůrci lákali na konečně nový grafický engine, poutavý příběh s Kevinem Spaceym a také na futuristické exoskelety, které vám propůjčí nadlidské schopností. V recenzi si povíme, jaké novinky na vás čekají, do jaké míry jde o pokrok oproti předchozím dílům, co zůstalo při starém i co se vysloveně nepovedlo.

Reklama

Snad všichni jsme viděli poutavý trailer na CoD Advanced Warfare, ve kterém vystupoval digitalizovaný Kevin Spacey. Tento dvěma Oskary oceněný herec v CoD převzal roli Jonathana Ironse, což je představitel nadnárodní korporace Atlas.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Již v traileru nám tato postava udělal přednášku na téma demokracie v rozvojových zemích a už tehdy bylo patrné, o jakou postavu ve hře půjde

Začátek hry je zasazen do budoucnosti, kdy KLDR zaútočí na svého jižního souseda a korporace Atlas jakožto vojenský kontraktor nasazuje tisíce svých žoldnéřů do boje proti Severokorejcům. Jste seznámeni také se svou postavou řadového vojáka/žoldnéře ve službách Atlasu. Váš nejlepší kamarád a spolubojovník je syn vlivného Jonathana Ironse. Přestože by mu otec zajistil bezpochyby bezproblémovou budoucnost, tak se raději vydává do boje jako obyčejný člověk. Obě postavy a spousta dalších vojáků jsou oblečeny do exoskeletů, na základně se pohybuje futuristická bojová technika – kdo viděl Edge of Tomorrow tak by mohl mít skoro deja vu. Je zajímavé, že filmaři i tvůrci her vidí budoucnost boje prakticky stejně.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Od tohoto momentu se již dostáváme do děje hry – pozor na potenciální spoilery! Nicméně se budu snažit neodhalovat moc, jen nutné minimum. Stejně trailer dal dopředu vědět, jakým směrem se hra bude ubírat. Vaše první bojová akce je v ulicích jihokorejského města, kde nepřítel (značně pokročilejší než dnešní KLDR) dává zabrat místním jednotkám i samotným složkám Atlasu. Po krátkém boji se dostane do situace, kdy syn Ironse padne a vaše postava přijde o ruku.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra pokračuje dál tím, že se otec vašeho kamaráda rozhodne zachránit vás a využije k tomu pokročilé technologie své korporace. Dostanete tak mechanickou protézu místo ztracené ruky a jste vysláni do speciálního tréninkového programu, abyste se zdokonalili v boji. Zde přerušme popis děje a pojďme jej zhodnotit.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Osobně jsem se velice těšil na Kevina Spaceyho jakožto jednu z klíčových postav nového CoD. Mělo to velký vliv na mé rozhodnutí hru vůbec zkoušet. První dobrá zpráva je, že Jonathan Irons je opravdu Integrální postavou celého příběhu a budete se s ním setkávat prakticky pořád. Tím ale pozitiva v podstatě končí. Samotné dialogy jsou průměrné a místy až rozum urážející. Budete si připadat jako ve filmu od Uwe Bolla. Ano, je to pořád jenom hra, by někdo mohl namítnout. Ano, ale vzhledem k četnosti a délce vložených video scén je to už spíše interaktivní film. A vzhledem k dnešním standardům jednoznačně podprůměrný.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama