Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen! | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

10. 11. 2014 04:00 54

Seznam kapitol

1. Návrat věhlasné značky? 2. Příběh 3. Prostředí hry, atmosféra a násilí 4. Vozidla v CoD? V kampani ano! 5. Exoskelet a zbraně
6. Hratelnost a obtížnost 7. Bugy, aneb co vas bude ubíjet více než vaši nepřátelé 8. Grafika 9. Multiplayer a závěr

U nového dílu ságy Call of Duty nás tvůrci lákali na konečně nový grafický engine, poutavý příběh s Kevinem Spaceym a také na futuristické exoskelety, které vám propůjčí nadlidské schopností. V recenzi si povíme, jaké novinky na vás čekají, do jaké míry jde o pokrok oproti předchozím dílům, co zůstalo při starém i co se vysloveně nepovedlo.

Reklama

A jak dobře se to všechno dá hrát? Kdo už hrál nějaké to CoD v minulosti, tak nebude zklamán ani tímto dílem. Vašim úkolem bude ve většině případů následovat (nebo vést) skupinu vojáků skrz nepřátelské území, kde se budete probíjet skrze houfy protivníků. Abyste se nenudili pouhým střílením, tak budete mít k dispozici i speciální typy útoků, které často povedou k brutálnímu výsledku.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto části hry jsou vesměs typu „koryto“ – sice můžete uhnout doleva nebo doprava, ale ne moc, nějaké obcházení nepřátel rozhodně nehrozí. O to větší řežba vás ale čeká, protože se nikdy nebudete muset moc rozmýšlet nad tím, kam jít, spíš kde nabrat náboje a jak vyhubit co nejvíce nepřátel najednou.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Exoskelet vám dá další možnosti co v boji dělat, takže je to nakonec i celkem zábavné, protože to prostě nebude pouze o střílení, ale občas i o nějaké té akrobacii mezi střechami nebo po stěnách budov. Dokonce se dostane i na stealh misi, ve které budete procházet mezi početnými nepřátelskými silami bez toho, abyste byli zpozorování.

Obtížnost

Hrajete proti počítači a ten obecně neoplývá lidskou vyčuraností, takže v boji vás může zaskočit maximálně větší počet nepřátel, co se na vás nahrnou najednou, nebo nějaký ten camper schovaný za dveřmi. Na výběr budete mít ze čtyř obtížností. Ačkoli jsem si zvolil třetí, tak boti nekladli moc velký odpor. V čem spočívala jejich síla, byla přesná muška, takže se nedalo moc promenádovat přes ulici, když na vás koukali z oken okolních budov.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí každého z posledních CoD jsou naskriptované scénky, kdy moc nestřílíte, ale spíš plníte jiné „úkoly“. To spočívá například ve skákání z jednoho jedoucího autobusu na druhý. Nejde ale o vaše schopnosti a o to, jak skok namířit a skočit, ale o klasickou primitivní hru na postřech, kdy se na obrazovce: „Stiskni Mezerník teď“ nebo jen „F“ a vy to musíte stihnout včas (je to další věc, za kterou vděčíme konzolím?). Stalo se mě párkrát, že ten text splynul s pozadím, nezmáčkl jsem tlačítko včas a tak jsem misi nesplnil.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama