Ceny letí nahoru. Jak ušetřit za hraní her?
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Ceny letí nahoru. Jak ušetřit za hraní her?

Ceny letí nahoru. Jak ušetřit za hraní her?

PR článek

PR článek

5. 10. 2021 00:16

Inflace překonává několikaletá maxima, zdražuje prakticky všechno a všude. Výjimkou nejsou ani počítačové komponenty, situaci přitom ještě komplikují zdražující se grafické karty a nahoru nadále poletí i ceny procesorů a pamětí. Jak dostat pod kontrolu výdaje spojené s hraním her?

Reklama

Potřebujete to nejlepší nové vybavení?

Ano, všichni chceme mít herní doupě vyladěné do detailu. Podsvícená klávesnice, nejmodernější myš s nejrychlejší odezvou, širokoúhlou prohnutou obrazovku.

Ruku na srdce, všechny hry si stejně dobře zahrajete i s levnějším vybavením či s hardwarem z druhé ruky. Zkuste se tedy zamyslet nad tím, zda nekupujete příliš často příliš mnoho zbytečností, které na to hlavní – na hraní – nemají moc velký vliv.

Zkontrolujte své účty

Elektřina zdražuje rekordním tempem, a to u všech dodavatelů. Přesto se může stát, že pokud se porozhlédnete po jiném, můžete získat o několik procent výhodnější tarif. Pozor, významná může být i cena plynu, pokud trávíte u počítače čas během zimních večerů, roste i jeho spotřeba, pokud plynem vytápíte.

A zamyslete se i nad tím, zda potřebujete to nejlepší internetové připojení, které často stojí poměrně velké peníze. Většina her – nejste-li profesionálem – i po internetu spolehlivě funguje s běžným připojením za nižší cenu.

Vypínejte počítač, když u něj nejste

Zcela běžně necháváte počítač běžet ve chvílích, kdy si odskočíte jen pro jídlo či do obchodu nebo třeba do sprchy? Herní počítače mají poměrně vysokou energetickou spotřebu a čas, kdy vše běží „naprázdno“, se nasčítá. Pokud tedy jdete od počítače pryč, určitě jej nezapomeňte vypnout.

Promyslete si také, zda vám nestačí mašina s úspornějším hardwarem, rozdíl ve spotřebě může být značný.

Musíte kupovat AAA tituly hned po vydání?

Stejně jako většina věcí i hry ztrácejí časem na ceně. Nejdražší tedy bývají krátce po vydání. Počkejte si pár měsíců na první poklesy cen. Chcete-li hrát online, nemáte moc na výběr, single kampaně si ale za zlomek ceny můžete stejně dobře zahrát i po letech. A dostupnější bude i hardware.

Kvalitní hry zdarma

Nebo hrajte zdarma. Spousta herních titulů nabízí zdarma plno zábavy včetně multiplayeru. Vyhledejte si na internetu nejlepší počítačové hry zdarma a bavte se zcela bez výdajů.

Zdroj fotografií: Srovnejto

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama