Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz
Historie Článek Cesta do herní historie s výstavou Game on

Cesta do herní historie s výstavou Game on | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

12. 10. 2017 03:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Česká sekce 3. Sladké sedmdesátky 4. Videohry a herní zařízení 5. Návrat do současnosti
6. Samostatné herní sekce 7. Zaprášené handheldy 8. Doprovodný program a návrat do lobby 9. Závěr

Po patnácti letech od svého vzniku největší výstava herní historie s názvem „Game on“ konečně zavítala i do českých končin. Ve třech patrech o celkové rozloze zhruba 2000 metrů čtverečních se nachází 150 strojů času, které vás vezmou na výlet do dávné i nedávné křemíkové minulosti. Dlouho neotálejte, končí už 30. prosince. Jste připraveni vyrazit?

Reklama

Po vstupu do dalšího patra jsme se ocitli v menší hale, kde kromě čtyř sesíťovaných xboxů uprostřed, na kterých běží hratelná multiplayerová mapa Halo, jsou v rohu umístěné dva propojené automaty s automobilovými závody Daytona USA 2. Na výstavě mysleli doslova na všechno. Další interaktivní stanoviště obsahují například soupravu elektronických bicích a kytarového ovladače pro Rock band či Guitar Hero, další pak Kinect s taneční hrou a hudební hru REZ.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Chvilku jsme poseděli také v old-schoolovém, nepochybně velmi vzácném automatu Star Wars, který si však díky velmi citlivému ovladači v kombinaci s osmibitovou grafikou užijí jen ti největší herní mistři z let osmdesátých.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Co nás ovšem naprosto dostalo, ne snad díky hratelnosti, ale kvůli exkluzivnímu ovládacímu panelu, byl simulátor soubojů „Mechů“, tedy dvounohých mechanických robotů. Kromě toho, že na nás celý pult blikal a byly na něm umístěny desítky tlačítek, jsme pohyb ovládali dvěma pedály simulující levou a pravou nohu, pro nastavení rychlosti sloužila posuvná páka a střelba a směr chůze dvěma joysticky. Kam se hrabe virtuální realita a podobné vychytávky poslední doby. Tohle je přesně ta zásadní záležitost, se kterou se nikde jinde nesetkáte, nepochopíte, jak vůbec může tenhle gigantický ovládací panel spolupracovat s konzolí a pro kterou rozhodně stojí za to výstavu navštívit. Doma by vás to samozřejmě zabavilo tak na hodinu, ale ta preciznost zpracování ovládacího pultu totálně odsouvá na druhou kolej skutečnost, že samotná hra i její grafika vlastně stojí za prd. Milovníci mech simulátorů se mnou budou možná nesouhlasit.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Hudební sekce

Další sekce je věnována počítačové hudbě. Vím, o Guitar hero a Rock bandu už padla řeč. Touto sekcí mám na mysli soundtracky počítačových her. Na stěně visí troje sluchátka připojené k automatům, na kterých si můžete volit z přibližně patnáctky klasických skladeb ze všech možných dob. Jeden ze tří headsetů sice bohužel nefungoval, ale i tak jsme se na chvilku zaposlouchali do úvodní melodie osmibitového Arkanoidu nebo Ramba, mladší generace si pak na svá dětská léta zavzpomínají u hurby z GTA 3, Wipeoutu nebo Fify 2002.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama