chysta-nvidia-novou-grafiku-geforce-gtx-titan-ii
Novinka Chystá NVIDIA novou grafiku GeForce GTX Titan II?

Chystá NVIDIA novou grafiku GeForce GTX Titan II?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 7. 2014 11:30 6

Server 3dcenter.org informuje o tom, že NVIDIA údajně vyvinula první inženýrské vzorky nového grafického čipu, který by se měl stát základem nadcházející high-end grafické karty GeForce GTX Titan II. 

Reklama

Čip popisovaný jako "grafický procesor GM200 A1" by spatřen na lodním seznamu přepravovaného zboží z Tchaj-wanu do Indického Bangalúru, odkud bude pravděpodobně čip putovat také do Hyderabádu, kde by mohl být testován. Jedná se o předprodukční verzi čipu, která má již tradičně označení "A1". Po několikerém testování by čip měl dostat označení "A2" a teprve potom zamířit do masové výroby. 

Chystá NVIDIA novou grafiku GeForce GTX Titan II?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Seznam lodní dopravy odhalující čip GM200

Zmíněný server informuje také o některých specifikacích, které by údajně měl chystaný čip mít. GM200 bude stejně jako GM204 podstaven na stávajícím 28nm výrobním procesu. Mezi další specifikace by mělo patřit více než 4000 CUDA jader a využití 512bitové paměťové sběrnice.  

Chystá NVIDIA novou grafiku GeForce GTX Titan II?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Plán chystaných grafických karet a čipů od NVIDIA a AMD

Vzhledem k použitému výrobnímu procesu by měl být tento grafický čip dosti velký a to více než 600 mm2. Těšit se můžeme pravděpodobně také na lepší energetickou účinnost, která je obecně hlavním artiklem architektury "Maxwell". Podle stejného zdroje by údajný Titan II založený na GPU GM200 mohl na trh dorazit přibližně v první polovině příštího roku. 

Zdroj: 3Dcenter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama