cistka-v-blizzardu-o-praci-prislo-600-zamestnancu
Novinka Čistka v Blizzardu, o práci přišlo 600 zaměstnanců

Čistka v Blizzardu, o práci přišlo 600 zaměstnanců

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2012 14:00 12

Drtivá většina z nich neměla co dočinění s vývojem her, ujišťuje komunitu Blizzard. Propouštění by tedy nemělo nijak ovlivnit práce na připravovaných hrách, včetně Diabla III.

Reklama

Herní studio Blizzard propustilo šest set lidí, tedy zhruba deset procent svých zaměstnanců. Dnes to uvedl zahraniční server Kitguru. Firma dosud zaměstnávala přibližně 7300 lidí.

Nepřehlédněte:

Blizzard bojuje s prodejci Goldů. Na pomoc si přizval PayPal

90 procent propuštěných zaměstnanců nemělo údajně nic společného s vývojem her, starali se nejspíše o marketing a podobné věci. Firma ujišťuje, že tento krok nijak neovlivní její vydavatelské plány do budoucna. Redukce zaměstnanců povede k výraznému snížení nákladů a zjednodušení struktury některých oddělení.

„Neustálé hodnocení týmů a procesů je nutné pro dlouhodobé zdraví jakéhokoliv podnikání,“ řekl šéf Blizzardu Mike Morhaime a pokračoval: „Během několika posledních let jsme obrovsky vyrostli a učinili velké investice do naší infrastruktury, abychom byli blíže komunitě“.

Blizzard nyní usilovně pracuje na třetím dílu kultovní RPG série Diablo, datadisku Mists of Pandaria pro World of Warcraft a na druhé kapitole trilogie StarCraftu 2.

Čistka v Blizzardu, o práci přišlo 600 zaměstnanců
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama