CM Storm Alcor: vlastnosti špičkových myší za polovic
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek CM Storm Alcor: vlastnosti špičkových myší za polovic

CM Storm Alcor: vlastnosti špičkových myší za polovic

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

4. 9. 2014 07:00 15

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Design a povrchy 4. Ergonomie a úchop
5. Tlačítka a kabel 6. Senzor a vlastnosti snímání 7. Software není potřeba 8. Praktické testování a zhodnocení

Přijdou vám herní myši s cenovkou okolo 1500 nebo i 2000Kč nesmyslně drahé? Ale současně nechcete slevit z přesnosti senzoru nebo ergonomie? Doposud bylo najít takou myš téměř nemožné. Testovaný Alcor tuto situaci ale mění. Nyní můžete mít vlastnosti špičkových herních myší za polovinu. Navíc se podobá legendární IME 3.0.

Reklama

Hledání té ideální myši jak na hry, tak na práci, může být běh na dlouhou trať. Během poslední dekády jsem vyměnil svoji herní myš mnohokrát a zkoušel jsem jich ještě mnohem víc. Každá měla své pro a proti, většinou těch negativ bylo víc. Zatím jsem nenašel ani jednu naprosto bezchybnou.

Je Alcor ultimátní herní myší?
i Zdroj: PCTuning.cz
Je Alcor ultimátní herní myší?

Poměrně blízko k této metě byla legendární IntelliMouse Explorer 3.0 od Microsoftu. Měla na svoji dobu nadčasový optický senzor, který udával vysoký standard po řadu let. Výrobce si nehrál na nic s CPI (tehdy ještě nebylo cool mít tuto modlu marketingu v desítkách tisíc), stačilo právě 400. Co ale bylo na myši skvělé, byl její tvar - ideální pro střední a větší ruku. IME 3.0 měla ale i neduhy, kvůli kterým je dnes již nezajímavá.

Legendární IntelliMouse Explorer 3.0.
i Zdroj: PCTuning.cz
Legendární IntelliMouse Explorer 3.0.

Když jsem uslyšel, že Cooler Master chystá novou myš ve stylu IME 3.0 a navíc s optickým senzorem, tak jsem si řekl, že tu musím mít! CM Storm Alcor je právě takovou myší, která se vydává ve šlépějích legendy. Obával jsem se trochu ceny, protože výrobci herních myší si v poslední době dobře uvědomují, jaká je po perfektních modelech poptávka, a nasazují horentní sumy.

Optika je zase „in“.
i Zdroj: PCTuning.cz
Optika je zase „in“.

Alcor při vydání mnohé právě svojí cenou zaskočil. Ale příjemně. Pohybuje se totiž okolo 850 Kč, což z této myši dělá mimořádně zajímavou nabídku, pro kterou jen stěží najdete konkurenci. Nám se podařilo získat od CM jeden kousek na recenzi, tak se pojďme podívat, zda je legenda se jménem IME 3.0 pokořena.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama