creative-gigaworks-g550w-zvukova-bazooka
Hardware Článek Creative Gigaworks G550W - zvuková bazooka?

Creative Gigaworks G550W - zvuková bazooka?

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

24. 1. 2007 01:00 43

Seznam kapitol

1. Creative Gigaworks G550W - zvuková bazooka? 2. Satelity - vytváříme prostor 3. Subwoofer  a ovládaní - srdce systému 4. Závěr a hodnocení

Creative Gigaworks G550W jsou jedny z lepších a také samozřejmě dražších reproduktorů určených pro stolní počítače a notebooky. Jedná se o sestavu reproduktorů pro formát 5.1, což znamená 5 satelitních reproduktorů a jeden subwoofer. Pojďme se podívat jak fungují v praxi.

Reklama
Creative Gigaworks G550W - zvuková bazooka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Creative Gigaworks G550W jsou jedny z lepších a také samozřejmě dražších reproduktorů určených pro stolní počítače a notebooky. Jedná se o sestavu reproduktorů pro formát 5.1, což znamená 5 satelitních reproduktorů a jeden subwoofer. Podobné sestavy nejsou žádnou výjimkou, ale už méně běžné jsou bezdrátové zádní efektové satelity. Creative ovšem nevsadil na baterie ukryté v satelitech, ale na samostatný přijímač se zesilovačem, který obsluhuje zadní reprodukci. Toto řešení se jeví na první pohled jako prosté problémů a velmi výhodné. Bohužel ovšem není, protože předpokládá zásuvku pro zadní sekci reproduktorů přesně v místech jako na ilustračním obrázku. Pravděpodobně lepší funkci by zastaly akumulátory s nabíječkou a celá sekce kabelů a přijímače by byla odstraněna.

Creative Gigaworks G550W - zvuková bazooka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na ilustračním obrázku vidíme přesně funkční model ideálního rozestavění reproduktorů, který se v běžných podmínkách klasického studentského pokoje téměř nedá aplikovat, což se dá ovšem vynahradit zesilováním jednotlivých kanálů a vyvážení zvuku. Partnerem k této soustavě ovšem je zvuková karta třídy Audigy 2 a výše, což vzhledem k dnešním cenám již není takovým problémem. Samotná sestava má i malé dálkové ovládání, kterým uřídíte základní funkce přehrávání. Nyní se již pojďme podívat na konstrukci satelitů a subwooferu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama